Renault Espace: ventilator interieur doet het niet

Bouwjaar: 1997

De ventilator van het interieur werkt niet de 2 zekeringen ervan zijn goed en komt ook spanning op te staan.
Er zit een relais naast de ventilator waar 3 kleine draadjes naartoe gaan daar staat spanning op op de 2 dikke een blauw en zwarte staat geen spanning op de rode draad wat rechtstreeks naar de ventilator gaat staat geen spanning!!

Iemand hier ervaring mee ?

alvast bedankt

jeroenhouben

Geplaatst door jeroenhouben (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Snoof (0), 19 jaar geleden

Je legt het een beetje onduidelijk uit... Maar er gaan twee draden naar je kachel (plus en min) waarvan de min wordt onderbroken door je weerstanden. Dit zijn de drie draden die worden aangestuurd door je paneel in het interieur. Op zo´n draad komt natuurlijk alleen spanning als de kachel in die stand staat! Als de kachel alleen in stand 3 het nog doet is het waarschijnlijk dat die weerstanden kapot zijn, doet ie helemaal niets controleer dan eerst spanning op de rode draad en vervolgens de afzonderlijke draden. Let ook op dat de kachel het niet doet als je contactslot op uit staat!

jeroenhouben (0), 19 jaar geleden

ik heb geen spanning op de dikke rode draad, contactslot heb ik natuurlijk op contact staan. als ik een kabel met de accu en die rode draad kortsluit werkt de ventilator gewoon met het schuifpaneeltje en alle standen doen het. ik heb geen massa probleem. maar een onderbroken spaningstoevoer maar waar zit di e???? zekeringen zijn trouwens ook goed!

Snoof (0), 19 jaar geleden

Als het goed is gaat de spanning vanuit contact naar je zekeringkast en vervolgens naar de kachel. Dus is de bedrading tussen zekeringkast en kachel onderbroken... Simpel na te gaan: de draad vanuit zekeringkast naar kachel doormeten! Als het zo is dan zul je de onderbreking in die kabel moeten opsporen
succes!

jeroenhouben (0), 19 jaar geleden

heb al een simpele oplossing gevonden heb een nieuwe spanningsdraad gelegd en gezekerd en die aangesloten op de motor en nu doet ie het weer, is me te veel werk voor dat dashboard te demonteren van een espace uit 1997 met 325.000 op de klok

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.