325 bezoekers online

Renault Laguna 1999: Start slecht als motor koud is

Bouwjaar: 1999

En is hij eenmaal gestart dan start hij weer goed. Zes uur later start hij weer slecht. Zitten nieuwe gloeipluggen in en o-ringetjes van de retourleiding of zo. Nu het weer kouder wordt gaat het weer fout. Wat kan het nog meer zijn. Er is ook 1 keer het startblokkeringslampje blijven branden. Deze ging bij de volgende start gewoon weer uit.

Gert Pot

Geplaatst door Gert Pot , lid sinds 16 jaar geleden

3 Reacties

0

Ladriaan, 16 jaar geleden

Kijk een naar je toerenteller tijdens het starten,als deze uitslaat voordat de moter draait heb je mogelijk een probleem met de b.d.p. sensor.

0

Han3927, 16 jaar geleden

Ik ben nieuwsgierig of het probleem al verholpen is. Zelf heb ik nl een zelfde soort storing. Bij koud weer start de auto slecht of zelfs helemaal niet. Accu, gloeipitten en brandstoffilter zijn vervangen. Startmotor komt zeer langzaam rond. Bij gelijktijdig voorgloeien en starten start de auto helemaal niet. Al de auto eenmaal gestart is geweest dan is totaal geen probleem meer. En inderdaad bij koud weer en 8 uur stilstaan start de auto zeer moeilijk. De dealer adviseert de startmotor te vervangen omdat deze 400A trekt. Dit is een klusje van €300,-- ex btw. De capaciteit van de Accu is goed en de gloeipitten functioneren ook.

0

Handywoman, 14 jaar geleden

Hallo,
Heb bijna hetzelfe probleem zoals Leo aangeeft.
De toerenteller slaat wel tot 5000 toeren tijdens het starten.
maar heb de dbp sensor al vervangen.
Lucht massa meter vervangen, gloeipitten vervangen.
Maar probleem blijft.
De auto start wel als je het gas indrukt voordat je de sleutel omdraait (ingedruk houden( vervolgens slaat hij wel meestal na 4 keer aan.
Misschien iemand een idee?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.