Renault TWINGO: start soms niet

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D7F B7, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 43

Hallo. mijn Renault Twingo start soms niet. Als ik contact aanzet en wil starten, dan gaan wel alle lampjes branden, maar startmotor gaat niet draaien. Een dag later start hij in eerste instantie ook niet, vervolgens doe ik motorkap open, probeer het nog eens, en ja hoor, dan start hij (toevallig) wel. Bij garage kunnen ze gaan doormeten, maar als hij dan op dat moment wel gewoon start zien ze natuurlijk niet zo veel. Iemand een idee wat het zxou kunnen zijn? Startmotor? Startrelais of iets dergelijks? Hoor het graag, wordt altijd supergoed geholpen hier, waarvoor mijn dank!!!! Groet, Frotsnor.

Frotsnor

Geplaatst door Frotsnor (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Heino4267 (200), 5 jaar geleden

Zet je auto met het contact uit op de handrem en in de vrij.
En doe voorzichtig, je startmotor kan gaan draaien!

Op je startmotor zit draad met daaraan een een klein stekkertje.
In de toestand "dat hij niet wil starten" trek je dat stekkertje er voorzichtig vanaf en verbind je het contact op de startmotor door (bv. met een schroevendraaier) met de grote moer ernaast waarmee de rode pluskabel op de startmotor vastzit. Als dan meteen reactie komt uit de startmotor (die gaat draaien), zat het stekkertje er niet goed genoeg op, of heb je in die draad een draadbreuk zitten.
Als er dan nog niets gebeurt, is je startmotor aan een revisie toe.

Frotsnor (0), 4 jaar geleden

Probleem opgelost

Heino4267 (200), 4 jaar geleden

Hoe?

Frotsnor (0), 4 jaar geleden

Naar de sloop gebracht, was de moeite niet meer waard.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.