Renault TWINGO: Snelheidsensor

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D4F A7, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 55

Mijn km teller registered niks meer en boven een X snelheid valt de stuurbekrachting uit. Ik heb gelezen dat dit de snelheidssensor kan zijn. Nu zit deze op een slechtzienbare plaats. Ik heb er een foto van genomen. Wellicht kan iemand mij vertellen of dat dit de juiste sensor is en hoe te vervangen.?

paul smink-1

Geplaatst door paul smink-1 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (945) PRO, 5 jaar geleden

Foto posten wil wel helpen ?

paul smink-1 (0), 5 jaar geleden

Ok

martin72 (0), 5 jaar geleden

Als ik zo de foto zie is dit niet de juiste sensor. De sensor zit op de versnellingsbak een beetje verborgen, thg van de achterste motor/versnellingsbak steun.
Ik heb hetzelfde probleem met deze sensor (de kilometerteller en stuurbekrachtiging valt regelmatig uit) en heb inmiddels een nieuwe sensor voor mij liggen. Het probleem wat ik heb is hoe kan ik de sensor uit de bak krijgen. Op de nieuwe sensor zitten 2 klemmetjes die blijkbaar ergens achter vallen in de bak. Ik vermoed dat ik de oude sensor een kwartslag moet draaien, maar hoe, want ik krijg een sleutel er wel op maar kan geen slag maken.

Ofwel: kan iemand mij vertellen hoe ik de oude sensor uit de versnellingsbak kan krijgen?

paul smink-1 (0), 5 jaar geleden

De plaats waar de foto heb genomen is midden rechts achter zie de foto's

abc (0) PRO, 5 jaar geleden

dit is idd de snelheids sensor.
de oude sensor verwijder je door deze recht naar boven te trekken,de 2 weerhaken aan de zijkant vallen in een uitsparing in de bak.
het kan zijn dat de oude sensor door een ijzeren pin op zijn plek gehouden wordt.
deze zit dan door de ijzeren steun waar de sensor tussen zit.
haaks op de sensor er door heen gestoken dus

paul smink-1 (0), 5 jaar geleden

Ik heb er een filmpje van gemaakt en naar mijn garage gestuurd. Die bevestigd mij dat het de snelheidsensor betreft op de foto's.
Toen ik vroeg hoe ik deze eruit kon halen zei hij lossleutelen. Er lijkt bij mij ook een zeskant moer te zitten …..

abc (0) PRO, 5 jaar geleden

zit er gewoon ingestoken ,recht omhoog eruit trekken.
alleen ff kijken of er geen borgpen zit ,dit was volgens mij alleen bij de oudere modellen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.