Renault Espace: start soms niet bij volle accu, kortsluiting tijdens starten

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2 4cil.

Onze Espace 2.2 benzine uit 1993 start soms niet. De binnenverlichting gaat dan zo goed als uit en de startmotor draait bijna niet rond, terwijl de accu vol is. Zelfs met startkabels van de buren helpt niet. Auto aandrukken en hij start direct. Bijkomend is dat onze dynamo 999 van de 1000 keer niet oplaadt, maar 1 keer wel weer :-s. Kan het probleem daar liggen? Kortsluiting in de dynamo ofzo? Lijkt me gek. Er heeft wel een defecte accu in gestaan bij de vorige eigenaar, even ter extra informatie.

Geplaatst door

ThomM93 (0)

al 11 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Ja, kan heel goed,

[Dynamo uitbouwen en (laten) testen. Komt wel vaker voor bij die auto´s.
Startmotor is natuurlijk ook verdachte in deze.

Laten testen, en daarmee uitsluiten.

Ralf_Jensen 0
badge

11 jaar

Meestal onstaat er pas kortsluiting tijdens het starten. Hoe kan dat aan de dynamo liggen en hoe moet ik die dan testen?

ThomM93 0

11 jaar

Laten testen op een testbank.
Als je zeker bent van je zaak, koppel dan de dikke rode draad achterop de dynamo los (isoleren) En proberen of het dan niet meer optreedt.

Niet rijden maar proberen te starten.

Ralf_Jensen 0
badge

11 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.