Renault Twingo: Startblokkering twingo 97

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Wie kan mij een advies geven mbt een steeds terug komende startblokkering probleem??

De laatste maanden doet de startblokkering het zeer wisselvallig. Ik heb recent het batterijtje van de afstandbediening vervangen. Hiermee is het probleem helaas niet verholpen. Ik ben met dit probleem naar de Renault geweest voor advies. Volgens hun was de afstandbediening niet het probleem. Want de afstandbediening deed het op dat moment. Voor de zekerheid heeft de dealer de sleutel opnieuw gesychroniseerd. Verder is de ontvanger bij het binnenlicht gecontroleerd. De printplaatje zag er goed uit (geen aanslag).

Helaas was hiermee het probleem niet verholpen.

Het lijkt er op dat de accu ook niet het probleem is. Want als de auto gebruikt wordt, en wanneer ik de auto na een uur ergens geparkeerd te hebben weer wil gebruiken kan het probleem in eens er weer zijn.

Na wat dingen geprobeerd te hebben zoals: printplaatje met een zachte kwastje schoon maken/ sleutel uit/in elkaar te zetten/ centraal deurvegrendeling knop ingedrukt te houden.

De startblokkering lampje blijft continue rustig knipperen. Als ik de auto desondanks probeer te starten slaat de motor niet aan (logisch) het lampje gaat dan heel snel knipperen. Bij het gebruik van de afstandbediening reageerd het lampje niet door sneller of rustiger te knipperen.

De Renault heeft geadviseerd om uitgebreid een onderzoek te verrichten. Er wordt aangegeven dat zij ervaring hebben met dit probleem. Ik ben alleen bang dat dit onderzoekje een hoop geld gaat kosten in verhouding met deze twingo uit 97. Ik hoorde bij de Renault dat een sleutel al 180 euro kost etc.

Ik hoor graag uw bevindingen

marc1982

Geplaatst door marc1982 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Cliodennis (0), 14 jaar geleden

Wat doet hij met de reserve sleutel ?

graalus (0) PRO, 14 jaar geleden

Op het moment dat je de sleutel indrukt brandt het rode lampje dan?(op het moment van de storing?),
en hoor je de deuren openen/sluiten?

marc1982 (0), 14 jaar geleden

Cliodennis

Helaas zijn wij niet in bezit van een reserve sleutel.

marc1982 (0), 14 jaar geleden

Graalus

Als de afstandbediening wordt gebruikt tijdens de storing horen wij de deuren niet openen/sluiten.
Het rode lampje op de sleutel knippert twee keer kort achter elkaar (brand nooit continue) wanneer het knopje ingedrukt blijft.

ford-kenny (0), 14 jaar geleden

heb je al eens geprobeerd om de accuklemmen een keer los en vast te doen
ik heb een clio gehad die deed hetzelfde en nadat de accu een keer los was geweest was het probleem weg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.