Renault Laguna: Starten laguna 1.8 16V

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16V 125PK

Ik heb een laguna 1.8 en sinds een tijdje start hij erg slecht. Je moet 3 tot 4 keer starten tot de wagen aangaat. De garage heeft er al meerdere malen naar gekeken, maar kon geen oplossing vinden. Kan iem. misschien helpen?

td1200

Geplaatst door td1200 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

lkradolfer (0) PRO, 15 jaar geleden

smoorklephuis reinigen en opnieuw laten inleren

Geer3469 (0), 15 jaar geleden

lang leve de laguna ;-)

garageburgwal (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=Geer3469]lang leve de laguna ;-)[/quote]
Weer zo'n "vakman"

Maar zit er al een nieuwe BDp sensor op en stekker?

td1200 (0), 15 jaar geleden

Ja, maar hoe moet ik dat dan doen? Ik heb hier totaal geen gereedschap of computeroplossingen om dit te verhelpen.

cpescador (0), 15 jaar geleden

Ik heb met mijn Laguna 1.8 (LPG) sinds kort ook af en toe start problemen; verder loopt hij prima zowel op benzine als op LPG. Het heeft (in mijn geval) zeker niets te maken met een koude of warme motor. Het kan in beide gevallen (ik schat 1 op de 8 keer) zomaar gebeuren. Bougies zijn in orde. Omdat ie verder goed loopt lijkt het mij sterk dat er iets mis is met de ontsteking. In dit traject zou alleen nog de startonderbreker een oorzaak kunnen zijn. Ik weet niet hoe dit werkt. Zou er hier ergens een gecorrodeerd kontakt kunnen zijn? Zo ja waar?
Anders moet de oorzaak gezocht worden in de benzine toevoer. Brandstofpomp? Zou het kunnen dat dit alleen bij starten soms slecht kan functioneren? Ook dan lijkt mij een slecht kontakt de meest waarschijnlijke oorzaak.
Over die opmerking over dat smoorklephuis van Ikradolfer heb ik nog wel een vraag. Als dit de oorzaak is, wat is dan de verklaring dat dit alleen bij starten een storing geeft? Moet ie dan niet ook slecht stationair lopen?

michiel_laguna (0) PRO, 15 jaar geleden

nieuwe bdp sensor monteren 99 vd 100 opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.