Renault Laguna: laguna 1.9 dci H6

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 120pk

beste mensen,

het gaat hier om mijn laguna 2 van oktober 2003.
het is een 1.9 dci met 120pk en 6 versnellingsbak.

sinds gisteren hoor ik als ik afrem op de motor(bijv voor een stoplicht) in zn 2(!) een rammelend geluid.
dit wordt naar gelang minder als de snelheid verminderd.
als je gas geeft is het geluid meteen weg.

in alle andere versnellingen hoor je dit niet, het is echt alleen in zn 2!

jullie enig idee ? over 3500km moet ie voor een 30000km beurt en zal het worden nagekeken maar ben toch benieuwd of het kwaad kan!

ander probleem; gescheiden climate controle is heerlijk maar als je 's avonds rijd en het wordt wat frisser dan blaast de linkerkant alleen maar koude lucht, rechts wordt wel warm...
is er dan een klep die blijft hangen ofzo ?

alvast bedankt !!!

Geer3469

Geplaatst door Geer3469 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Erik2804 (0), 15 jaar geleden

Inderdaad, het kan heel goed zijn dat er een klep blijft hangen of dat het stelmotortje blijft hangen. Mengmotorje zit links onder het dashboard tegen vlak tegen de middenconsole.

Geer3469 (0), 15 jaar geleden

thnx voor je reactie!
toen ik de auto net had toen werd het ter hoogte van mn knie zo gezegt loei heet, dacht dat het gewoon warme lucht was die het systeem rondblies, maar nu kan het dus het motortje zijn geweest ?!?!!!

hoe kom ik hierbij ? zonder dat ik hieronder iets sloop zeg maar...
heb het al gemeld aan de garage, over 3300km moet ie voor een grote beurt (hou eerlijk gezegt mn hart vast!)

Erik2804 (0), 15 jaar geleden

[quote=Geer3469]thnx voor je reactie!
toen ik de auto net had toen werd het ter hoogte van mn knie zo gezegt loei heet, dacht dat het gewoon warme lucht was die het systeem rondblies, maar nu kan het dus het motortje zijn geweest ?!?!!!

hoe kom ik hierbij ? zonder dat ik hieronder iets sloop zeg maar...
heb het al gemeld aan de garage, over 3300km moet ie voor een grote beurt (hou eerlijk gezegt mn hart vast!)[/quote]
Het zal inderdaad warme lucht zijn geweest, niet de hitte van een afstervend motortje. De motortjes zien er L-vormig uit en zitten onder het dashboard. Je kunt er even lastig bij maar volgens mij, zijn ze te vervangen zonder het dashboard te verwijderen.

De rammel of dreun die je hoort bij het afremmen op de motor zou wel eens te maken kunnen hebben met het flexibele stuk in de uitlaat. Soms helpt het om een twee grote slangklemmen op dit deel te zetten, een voor- en een achteraan, op dit flexibele deel.
De rammel zou misschien ook uit een van de motorsteunen kunnen komen, de onderste trekstang of de steun aan de distributiezijde van de motor. Maar het onomatopee van de steunen lijkt meer op een dreun....

Geer3469 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Erik!
Ben een tijdje weggeweest op deze site...

Het geluid kwam uiteindelijk van mn versnellingsbak, deze is bij 177000 km gereviseerd + heel het koppelings gedeelte is vervangen...was best prijzig maargoed. staat nu 214000 km op.

Versnellingsbak is daarna niet hetzelfde, hij schakeld wat stroever, de motor loopt gek genoeg nu wel wat zuiniger als daarvoor!

Dan de climate control, het probleem was na de revisie van de versnellingsbak weg !!
Echter nu een jaar later is hetzelfde probleem weer terug!!

Ik heb de auto bij de dealer laten uitlezen; geen enkele foutcode gevonden in de computer...
De auto heeft daar een dag gestaan en ze hebben niks kunnen vinden.
Nu was de optie of om een andere climate controle computer in te bouwen=vrij prijzig, of om het dashboard er maar even uit te halen en kijken of er een klep blijft hangen ?!?!?!!?

Ik hoop serieus voor Laguna 3 rijders dat de kwaliteit beter is dan van de 2 !! Anders koopt straks echt helemaal niemand meer een renault!!

Maargoed ik heb dit uiteraard niet laten doen door de dealer omdat ze totaal niet verder denken dan hun neus lang is en ik heb gewoon het idee dat zij voor de makkelijkste maar voor mij zeer dure manier gaan...

Heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn ?
Links wordt op geen enkele stand warm, recht werkt perfect.

Alvast super bedankt voor jullie reacties!

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Voor je airco-vraag even een nieuwe topic aanmaken a.u.b.

Moderator.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.