Renault CLIO 2002: Startmotor

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: K4J C7, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 72

Beste mensen, kan iemand mij vertellen waar ik de startmotor kan vinden??? Ik weet dat het nogal suf klinkt, maar ik kan 'm niet vinden. Ik dacht dat ie ergens vooraan zou moeten zitten, maar kan 'm echt niet vinden. Of is dit er zo eentje die ergens helemaal onderin gebouwd zit, waarbij je eerst van alles moet demonteren om erbij te kunnen? Ik heb deze Clio nog niet zo lang, is m'n eerste Renault dus ben nog niet zo heel erg bekend met deze motorblokken.
Waarom zoek ik de startmotor? Nou, gisteren wilde ik de auto starten, maar er kwam alleen een hoop geratel onder de kap vandaan. Het klinkt alsof de startmotor zelf wél draait, maar niet naar buiten wordt gedrukt door de solenoïde. Is dit een veel voorkomend probleem, of zit ik er naast met mijn diagnose?

Als iemand mij in elk geval de lokatie van de startmotor kan aangeven, ben ik al geholpen! Bedankt alvast!

Bartjebok

Geplaatst door Bartjebok (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

kaleido 1 (1755) PRO, 8 jaar geleden

Aan de achterkant onder je inlaatspruitstuk , bodemplaat er onderuit , en dan links naar boven kijken , daar zit hij verstopt.
Als je de dikke pluskabel vanaf je accu volgt kom je ook bij de startmotor uit.

Bartjebok (0), 8 jaar geleden

Bedankt Kaleido 1! Kan ik komende week de mouwen even opstropen en er een nieuwe onder zetten.

Bartjebok (0), 8 jaar geleden

Oh toch nog even een vraagje. Zijn deze startmotortjes typeafhankelijk of zou ik er ook eentje van bijvoorbeeld een Clio III, of 1.6 of een oudere Clio kunnen halen?

kaleido 1 (1755) PRO, 8 jaar geleden

Er zullen ongetwijfeld meerdere type motoren met deze startmotor uitgevoerd zijn , eerst de oude er onderuit , er zitten op deze motoren ook meerdere types gemonteerd , tanden van de rondsel verschillend oa.

Bartjebok (0), 8 jaar geleden

Duidelijk! Wederom dank!

Heino4267 (230), 8 jaar geleden

Waarom vóórdat je gaat sleutelen niet even informeren bij een automaterialenzaak naar de prijs van een gereviseerde/ruilstartmotor?
Het kan zomaar zijn dat die goed te betalen zijn en dat je e.e.a. tijdens het sleutelen zo kunt omwisselen (vooraf halen / naderhand terugbrengen) ....

Bartjebok (0), 8 jaar geleden

Dat zou idd de meest voor de hand liggende manier zijn. Maar bij Brezan gaven ze voor mijn kenteken 2 verschillende motortjes. Dus wil ik eerst de mijne eronder uit halen en meteen meenemen.

Bartjebok (0), 8 jaar geleden

Ok het duurde even (door werk, slecht weer, geen zin, geen tijd) maar de klus zit er op. Viel eerlijk gezegd nog niet mee door alles wat los moest om er een beetje bij te kunnen.
Iedereen bedankt voor het meedenken!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.