Renault CLIO: Waterlekkage in kofferbak

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: D4F B7, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 55

Beste lezers,
Sinds enkele maanden heb ik een (regenwater)lekkage aan mijn Clio. In eerste instantie stond er water onder de achterbank. Ik kon het spoor volgen tot de linkerachterkant van de kofferbak. In de hoek waar het achterlicht vastzit was het nat, na iedere regenbui.Ik kan echter naar boven toe geen enkel spoor vinden, niet langs de bevestigingsbout en de kabelinlaat van het achterlicht, niet langs het kofferbakrubber. Het gaat om een 3-deurs Clio, met dakraam.
Wie herkent dit probleem?

ClioFrans

Geplaatst door ClioFrans (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Bartjebok (0), 8 jaar geleden

Water kan van de meest vreemde plaatsen komen en door de kleinste kiertjes een weg naar binnen vinden. Het hoeft ook niet van bovenaf naar beneden te stromen, maar kan net zo goed van beneden af (wielkasten) naar boven gegooid worden door bijvoorbeeld draaiende wielen. Kijk ook je wielkasten even goed na op kleine (roest)gaatjes,. Rubber van je achterruit niet lek? Antennerubber nog goed?

kaleido 1 (1620) PRO, 8 jaar geleden

Ga in de kofferbak zitten , klep dicht , en laat iemand aan de buitenkant de auto nat spuiten , wasstraat /tuinslang , dan moet te zien zijn waar het weg komt.
Achterlicht als zodanig dicht wel goed af op de carrosserie ?

Heino4267 (225), 8 jaar geleden

... en met een zaklamp, dan zie je het beter ...

ClioFrans (0), 8 jaar geleden

Beste lezers,
Dank voor jullie reacties tot nu toe, Vorige week stond de Clio de hele week op z'n plek, zaterdag toch weer en plas water in de hoek bij het achterlicht. Bij een stilstaande auto komt het water wel van boven, dus dat bepaalt de zoekrichting. Vannacht en vandaag regende het weer goed, Weer water in de kofferbak. Nu stond er ook water in het 'kuiltje' onder de achterbank. Maar geen natte sporen. Ik ben tijdens de regen in de achterbak gaan zitten, geen waterstraaltjes, geen natte bekleding boven.
Voor mij zijn verdachte plaatsen nu de antenne (staat achterop), het linker zijraam achter, of de strip langs het dak, die boven het zijraam zit. Wie heeft er tips? kan ik die strip er af halen en hoe zit hij vast? Hoe gaat de antenne er af, met name het rubber en de bevestiging aan de carrosserie? Is de carrosserie ter plaatse dubbelwandig, zodat het water onderlangs binnenkomt?
Gelukkig komen er een paar droge dagen aan, maar toch..

Heino4267 (225), 8 jaar geleden

Effe wat talkpoeder tactisch aanbrengen en kijken op welke plek het "wegwast"?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.