Renault Clio: startmotor kapot?

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

Hoi,

Ik heb een renault clio 1.8 16v die niet wil starten. (soms ook weer wel)
Ik zal uitleggen wat er gebeurt:

Toen ik de auto kocht maakte hij voordat de startmotor echt ging draaien vaak een wat gek geluid van de startmotor, na wat contactspray bij de contacten van de startmotor deed mijn starmotor het weer helemaal naar behoren. Dit heeft hij een tijd gedaan maar nu niet meer...

Als ik nu de contactsleutel omdraai gebeurt er helemaal niks! ook geen klikje, de startmotor draait niet rond! na een paar keer proberen doet hij het soms wel weer, zomaar ineens. Als ik dan ergens heenrij en daar parkeer, en binnen 2 uur terug ben doet de startmotor het zonder problemen. wacht ik langer is het weer hetzelfde liedje, en doet hij helemaal niks.

Als de startmotor het niet doet vraagt hij wel stroom (in ieder geval brand de interieurverlichting wat minder als ik hem probeer te starten) Alle andere electronische dingen doen het ook gewoon!

Heeft iemand een idee wat dit kan zijn? Ik hoop niet dat het de startmotor zelf is want die zit ver weggestopt onder het uitlaatspruitstuk... en dat wordt een dure reparatie. (ik ben niet thuis dus kan het neit zelf doen)

Wat zou dit kunnen zijn?

Alvast bedankt!

Gijs

gemoll

Geplaatst door gemoll (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

De startmotor.

Hans

garageburgwal (0) PRO, 15 jaar geleden

Waarom niet het beruchte stekkertje Hans? Stuuraansluiting op startmotor is een simpel schuifstekkertje, die had ik eerst vervangen..

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Als de startmotor het niet doet vraagt hij wel stroom (in ieder geval brand de interieurverlichting wat minder als ik hem probeer te starten) Alle andere electronische dingen doen het ook gewoon!


Rene,

Om de reden wat hier boven staat lijkt het mij niet het beruchte stekkertje want er gaat blijkbaar wel een stroom lopen.

Hans

garageburgwal (0) PRO, 15 jaar geleden

Dat klopt inderdaad.. wanneer ik het 100% wil repareren en dus ook de meeste kosten dan had ik ook startmotor en stekker vervangen maar bij weinig kosten kun je het stekkertje ook eerst proberen..

garageburgwal (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=garageburgwal]Dat klopt inderdaad.. wanneer ik het 100% wil repareren en dus ook de meeste kosten dan had ik ook startmotor en stekker vervangen maar bij weinig kosten kun je het stekkertje ook eerst proberen..[/quote]
Ps gewoon even meten achterop stekker tijdens starten is natuurlijk het beste..

gemoll (0), 15 jaar geleden

Heel erg bedankt voor de vele, snelle reacties!

Waar zit die stekker? aan de startmotor? (ik moet zeggen dat de startmotor heel goed weggestopt is onder het uitlaatspruitstuk bij een clio 16v...)
Ik wil dit opzich wel checken als dit toch weinig werk is. Ik zit alleen een paar maanden in zweden dus niet thuis en heb erg weinig gereedschap.

Als het de startmotor zelf is (wat wel aannemelijk is) wat mag een garage dan ongeveer vragen voor vervanging, wat is een nette prijs?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.