Renault Clio: controlelampje elektronische storing vermogenverlies van de mot

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16 klepper

hoi,
ik heb een zeer vervelend probleem bij mijn clio waarvoor ik al meerdere keren bij de garage ben geweest. eenmaal is de bedrading verlegt, en eenmaal is er een nieuwe potmeter geplaatst. maar de klacht is er nog steeds. wat is nu het geval,

tijdens het rijden en alleen ook maar wanneer ik de koppeling aanraak gaat het controlelampje voorverwarming/elektroniche storing branden. wanneer dit het geval is dan kan het toerental niet boven de 2800 komen wat dus betekent een top van 90km in de hoogste versnelling. soms kan ik afstanden rijden dan is er niks aan de hand, en andere keren is het om de haverklap aanwezig, echt zeer vervelend.

de garage had het over een safty programma. hun advies was een andere gaskleppenhuis (500 euro) ik zelf heb sterk het gevoel dat het wat anders is. het is dan ook alleen maar aanwezig wanneer ik koppel!!!!

bij het uitlezen van het probleem was er ook onduidelijkheid. de computer kon volgens mij ook niet precies vertellen waar het probleem zit.

ik vermoed dat er ook meer mee speelt met dit probleem, ik weet niet of het 1 samen hangt met het ander. als ik smorgens de auto start dan moet ik eerst gas houden anders slaat hij gelijk weer af en ik heb het idee dat tijdens het vermogenverlies de airo het ook niet meer doet, hij blaast namelijk alleen warme lucht.

een hoop problemen waar ik echt een antwoord op hoop te krijgen. wie kan mij helpen met dit probleem.

groet Ivar

denkerom

Geplaatst door denkerom (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 15 jaar geleden

Herplaatsen komt erg hebberig over en is geen garantie op een sneller antwoord.

Henk Nobach (0) PRO, 15 jaar geleden

Je garage moet het zoeken in de gaspedaal bedrading. Deze heeft een verbindingsstekker vlakbij het koppelingspedaal.

hesseleite (0), 15 jaar geleden

zelfde probleem gehad bij mijn kangoo van 2002 ik kon niet harder dan 80 geen vermogen meer
ze hebben bij mij alles goed doorgesoldeerd en na de tijd helemaal geen problemen meer gehad
betreft hier een kangoo 1.6 16v

gr hessel

denkerom (0), 13 jaar geleden

hoi,
het heeft even geduurd, maar het probleem is opgelost. de oplossing van hessel was de juiste, bedankt Hessel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.