Renault Scenic: Startmotorprobleem

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Soms doet de startmotor het niet. onderweg de anwb gebeld en die heeft wat aan het stekkertje op de startmotor gerommeld. toen startte hij weer. Volgens de anwb moest het stekkertje vervangen. Dit is nu gebeurd maar het probleem blijft. bij het opschuiven van het stekkertje is te voelen dat er beweging zit in het schuifje, dus inwendig kortsluiting. we hebben nu als tijdelijke oplossing een touwtje naar boven gelegd en als we daaraan trekken beweegt het stekkertje en start hij weer. vraag is: kan dit gerepareerd worden bv door solderen of moet de startmotor vervangen worden?
gr. Wim

wim1002

Geplaatst door wim1002 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Wat je maar wilt. Als de wagen al de nodige km heeft gemaakt zou ik de motor vernieuwen. Het relais is ook te vervangen Maar als het aansluit lipje te solderen is doe je dat. Succes.

wim1002 (0), 13 jaar geleden

We gaan uiteraard voor de goedkoopste oplossing. De auto heeft nog niet zoveel gelopen dus we proberen eerst te repareren. Voorzover ik kan zien zit de startmotor met 3 bouten vast waar we redelijk goed bij kunnen dus het demonteren zal niet het grootste probleem zijn. Punt bedankt voor de reactie.
Gr. Wim

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.