Renault Master 2006: startprobleem

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: G9UA 750, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 84

Start slecht in de morgen. Nadat de auto gelopen heeft is starten geen probleem meer. Diverse garages er naar gekeken. Gloeistiften vervangen, verstuivers vervangen en accu. Geen verbetering.
Ik heb zelf enkele waardes uitgelezen. Zo is het start toerental 220 ipv 250 zoals in de documentatie staat. De brandstofdruk is bij starten 320 bar en bij vollast 640 bar.
Ik heb nu het volgende gedrag uitgeplozen om direct te kunnen starten:
Op contact zetten en 10 seconden wachten. Van contact af en weer het vorige herhalen. Daarna start de auto prima. In de documentatie die ik kon bemachtigen staat een vaste voorgloeitijd van 10 sec. Door mijn handelen verleng ik dat met het dubbele. Andere motoren hebben een variabele voorgloeitijd die afhankelijk is van de koelwatertemperatuur en max 30 sec. kan bedragen.

Vraag: iemand hetzelfde probleem en wat is de oplossing?

HAL Berkers

Geplaatst door HAL Berkers , lid sinds 1 maand geleden

2 Reacties

moniquevos, 3 weken geleden

Een collega van mij had ook startproblemen met zijn Renault Master. Hij kon het probleem eerst ook niet vinden. Hij las ergens om het relais te controleren als de contactslot/startschakelaar wel een tikje krijgt. Hij was naar een monteur geweest en die had het relais losgemaakt van startmotor. Bleek dat binnenin roest en vuil zaten. Dit laten verwijderen. Erna geen problemen meer gehad.

HAL Berkers, 3 weken geleden

Startmotor is ook al vervangen. Geen verbetering.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Master of stel zelf een nieuwe vraag.