Renault Master: startprobleem bij warme motor

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: cdi 120

Mijn master heeft mij al een vijftal malen op twee jaar dienst geweigerd ! Telkens na een zware rit en dan nog alleen in zeer extreme warme toestand of tijdens een reis in het gebergte.Ik spreek dan over lange ritten van min of meer 500-600 km in Frankrijk-Spanje -Portugal.Tot tweemaal toe gebeurde het bij het nodige tanken dat hij niet meer wou starten.In beide gevallen na een uur of drie opzij te hebben gestaan kon ik terug normaal starten.Heb dan zowel in Frankrijk als in Spanje mijn probleem bij Renault Truck voorgelegt doch men kreeg geen enkele foutmelding en kon men dus niets doen.Nu de laatse keer in november terug in een sierra in Spanje hetzelfde voor, wederom een takeldienst mij komen halen en mij "s avonds voor een grote garage afgezet,intussen geregeld gestart doch hopeloos. 's morgens proberen de mekaniekers te starten en ook niets,men komt dan met het diagnosietoestel af en begint de gegevens in te brengen,intussen draait hij nog eens aan de sleutel en hop hij slaat aan,gevolg is dat hij wederom niets kon aflezen.Terug thuis direkt kontakt met mijn Renault daeler die legde hem natuurlijk terug aan het diagnosietoestel (telkens 30 Eu) en kan ook geen enkele foutmelding vinden.Hij heeft wel al of niet nodig nieuwe gloeiboegies en een sensor op de krukas vernieuwd doch het is hopeloos .Nu stelt hij voor om de injectoren en pomp langdurig te testen, geschatte kostprijs 1200 Eu.Zonder enige zekerheid op succes!Wat vinden jullie daarvan.?
Groetjes.

lumar

Geplaatst door lumar (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Master? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jannap80 (0), 13 jaar geleden

ik weet niet of het probleem het zelfde kan zijn als bij een beziene uitvoering maar ik heb het gehad met een auto van ongeveer deze leeftijd
toen hebben ze een software update gedaan. ook probleem met starten en uiteidelijk zelf voor de verkeerslicht afgeslagen.
ze vertelde dat de auto in alles natuurlijk slijttage krijgt en daardoor eigenlijk de afstelling niet meer klopt

ik hoop dat het met een update kan want 1200 is een hoop geld

lumar (0), 12 jaar geleden

allo Renaultfanaten,na twee jaar te sukkelen met mijn motorhome op Renault Master en nochmaals in Frankrijk in panne te hebben gestaan! Wou wederom niet meer starten na een tweehonderd km.te hebben gereden,denk ik dat men eindelijk het euvel heeft verholpen.
Waar hij voordien na een halve dag of nacht rust terug wou starten deed hij het deze keer totaal niet meer!Ik had nochtans voor vertrek de twee sensoren reeds laten vervangen (nokkenas en krukas) omdat men reeds vroeger via het diagnosetoestel daar melding van kreeg.De takeldienst bracht mij naar een degelijk uitziende Renaultgarage waar men mijn Master direkt aan het diagnosetoestel aankoppelde en uiteraard de melding kreeg CAPTEURS (sensoren).Daar ik hen vertelde dat deze pas enkele dagen voordien vervangen waren (ik had zelfs een oude medegebracht) gingen ze gelukkig verder zoeken in hun progamma en kwamen na een hoop testen en zoeken er op uit dat er iets was met drukverlies -carburant .Vervolgens werden de injecteurs getest en bleek er ene te fitten-lekken.Hierdoor kreeg men te weinig druk om te kunnen starten.Nieuwe injecteur geplaatst en klaar was kees,geen enkel startprobleem meer gehad.Uiteindelijk een geluk met een ongeluk want nu was ik gesteld voor en 600 eu.Terwijl mijn Renault dealer 1200 eu.vroeg enkel voor de injecteurs te testen.Ik ben zeer teleurgesteld in de vakkennis van diverse dealers alhier ,na twee jaar zoekwerk en menige prijzige factuur is er dan eindelijk een doorbraak.Ik heb mijn grieven overgemaakt aan Renault Benelux ,deze was ook op de hoogte van mijn mizerie.
vriendelijke groetjes.

audiofiel (0), 12 jaar geleden

Bij mij was het bij mijn megane na het vervangen van de dooiepuntsensor helemaal opgelost, ik had precies hetzelfde probleem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Master of stel zelf een nieuwe vraag.