Renault Scenic: Startprobleem Scenic DCi

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: dci

Scenic Dci, 2003 (oud type): De auto start altijd prima maar slaat vaak niet aan. Als je start en het gloeilampje brandt niet dan kan je het vergeten. Als je start en het gloeilampje brandt wel dan slaat de motor ook direct aan. Bij uitlezen (met Bosch tester)
komen er de volgende foutn uit: 1826=gloeirelais en 1816= gloeieindtrap stationair. We heb eerst de gloeibougies vernieuwd (er was er een defect) en het gloeirelais n.a.l.v. de foutcodes vernieuwd. De storing is echter nog hetzelfde. Eigenlijk zaten we direkt
al aan de startblokkering te denken maar omdat deze fouten er in zaten hebben we het toch daar eerst maar in gezocht.
Wie heeft er een idee ?? B.v.d.

Keimpen

Geplaatst door Keimpen (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Keimpen (0) PRO, 15 jaar geleden

We hebben nogmaals uitgelezen en nu blijken de fouten van het gloeisysteem er uit te zijn. Er staat nu wel een foutcode 35 in en dit is: ringspoel onderbreking/massasluiting. We hebben de ringspoel ook vervangen maar het probleem blijft hetzelfde.

joëlcotech (0) PRO, 15 jaar geleden

Relais motormanagement in relaiskast onder motorkap vervangen! Een klein relais merk:Micron.
De juiste plaats moet je even in een schema zien te vinden. Ik denk dat er drie zitten. Probeer telkens nadat je 1 verwijdert het contact op te zetten. Bij degene het voorgloeilampje niet brandt, dat is hem! Succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.