Renault Scenic: startproblem scenic bj'97

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Hallo,

mijn scenic start niet meer. Ik had gister de auto normaal gestart en na 300 meter sloeg ie af. Daarna startte hij niet meer. Ik hoor ook geen klik-klik als ik de sleutel omdraai. Ik heb dit vaker gehad, maar met een beetje spelen v/d cv doet ie t wel opeens weer. Sinds gister wilde hij helemaal niet starten. Ik heb startonderbreking. Ligt t mischien aan de relais v/d bedrading van contactslsot? Bij ht aanduwen start hij wel. Dus ene kant denk ik aan de startmotor. Bij het doorstarten hoor je ook de startmotor, dus t lijkt mij dat de startmotor wel werkt. Ook valt het mij op dat de auto de laatste tijd erg moeilijk/niet naar zijn gasstand springt. Dit duurt erg lang. Heeft dat te maken met mijn probleem of is dat wat anders.
Wie weet raad?

gr,
john

john30

Geplaatst door john30 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Wil de auto niet starten of start deze wel maar wil de motor niet aanslaan?

Gr.

meganejan (0), 16 jaar geleden

Als de motor bij aanduwen wel aanloopt ligt het niet aan de startonderbreking want die sluit de brandstofpomp af.
Als je de auto wil starten moet je eerst luisteren of de brandstofpomp loopt ca. 2 sec. Dan probeer je te starten, hoor je dan (geen klik) dan komt het startrelais niet op. Controleer het elektrisch contact, d.w.z stekker op het relais losnemen, schoonmaken met contactvloeistof en bij voorkeur behandelen met "contactvet". Het relais bevindt zich op de startmotor.
Indien dit niet helpt kan het zijn dat het relais defect is of vastzit ook is het goed mogelijk dat het startslot defect is. In dat geval is het handig om een universeelmeter te hebben en te meten of er wel spanning komt op de aansluiting van het startrelais.
Veel succes!!!

john30 (0), 16 jaar geleden

Het is dan toch niet mijn startmotor? Brandstofpomp werkt wel.

john30 (0), 16 jaar geleden

Hoi Meganejan,

bedankt voor je antwoord! Maar waar bevind de startmotor/relais zich? Kan je r van bovenaf bij of v/d onderkant? Bevind t zich aan de dynamozijde? Een vriend van me lag onder de auto, maar zag geen relais. Is het normaal de dynamo continue stroom heeft ook al is de sleutel eruit?

gr, john

meganejan (0), 16 jaar geleden

Als je scenic is uitgevoerd met een K7M motor kun je de startmotor vinden aan de vliegwielzijde waar ook de koppelingshuis (bevestiging koppelingskabel) zich bevindt
Aan de achterzijde van de motor bevindt zich de startmotor. Handig is om de vraagbaak te bestellen zie o.a. www.ako.nl/pages/detail_v2/s1/10020000073965-2-12230000000014.aspx
Hierin vind je veel informatie over de scenic. Het startrelais (kokervorming onderdeel) zit op de de startm sotor. Indien je daar aan gaat sleutelen adviseer ik je eerst de min-pool van de accu los te maken. Er loopt namelijk een dikke kabel rechtstreeks van de accu naar de startmotor. Kortsluiting m.b.v. een stuk gereedschap kan brandwonden veroorzaken.
De dynamo (generator) levert alleen stroom indien de motor loopt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.