Renault Clio 1.6 RXE: Startproblemen

Bouwjaar: 1999

Beste mensen,

Ik heb een renault clio 1.6 Benzine RXE uit 1999. Een tijdje geleden is de bobine (zwart) stuk gegaan en vervolgens netjes rerepareerd door de ANWB. Daarna kreeg ik last vast startproblemen. De auto start wel, maar vaak na 5 a 6 keer starten. We hebben in de tussentijd de bougies vervangen en opnieuw gesteld (de vonkafstand was te groot), alles ingespoten met een vochtwerende spray. Ook hebben we een goedje gebruikt dat je in je tank gooit en wat er voor zorgt dat je injectoren gereinigd worden. Op regenachtige dagen is het haast niet te doen, maar nu het bijvoorbeeld al weer een weekje zonning is gaat het weer steeds beter.

Ik dacht voor dat ik naar de garage stap toch nog even hier een berichtje te plaatsen, je weet tenslotte maar nooit of iemand me kan helpen.

Alvast bedankt voor de moeite,

Kim

kimwitkamp

Geplaatst door kimwitkamp (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

bert1192 (0), 19 jaar geleden

De kans bestaat dat er in je Delco condensatie vocht zit, kijk eens na of de Delco-kap wel goed gemonteerd is.
Delco-kap verwijderen, vocht verwijderen eventueel lichtjes inspuiten met vochtwerende spray en terug monteren.
Kijk tevens ook na of er geen kortsluiting is geweest in de Delco. Kan je zien door dat aan de binnenzijde van de Delco-kap tussen al de contactpunten zwarte lijnen staan.
Bert.

staartje (0), 19 jaar geleden

beste kim laat de dealer ff de opname element vliegwiel controleren, dit kan wel eens je probleem zijn want als deze geen signaal afgeeft dan zal de motor nooit aanslaan...

erwin2915 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ja of even kijken naar je bdp sensor gaan ook veel stuk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.