Renault Clio 1.6 16V: Na starten gaat het STOP en Olie lampje branden

Bouwjaar: 2002

Klant ziet tijdens de rit plotseling het stoplampje branden samen met het oliekannetje.Zet de auto stil en gaat oliepeil checken.Dit is goed.Start de auto weer en na gasgeven springen dezelfde lampjes weer aan.Maar bij het op kontaktzetten geeft het dashboard aan oil ok!Uitlezen gaf alleen een volgens mij niets met de lampjes te maken storing van rempedaalsensor.Na het wissen komt ook die niet meer terug.

Heeft iemand enig idee?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (160) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Probleem met oliedruk(sensor). 'oil ok' betekent dat het peil goed is.

Siem Bijman (160) PRO, 19 jaar geleden

Bedankt Henkie.Heb nieuwe besteld,want deze conclusie hadden wij ook getrokken.Sensor zit trouwens leuk verstopt.Je hoort er nog wel even wat van.

Siem Bijman (160) PRO, 19 jaar geleden

Sensor is vervangen en probleem opgelost.Was even in de war, want er zit rechts de oliedruksensor, met 1 draad aansluiting, maar links op dezelfde hoogte zit ook een sensor met 2 draden.Weet je waar die voor dient? Was nl. wat vettig aan buitenzijde en vandaar dat ik dacht dat dat de oliedruksensor was.Toen ik de nieuwe kreeg, wist ik dat ik de verkeerde op het oog had.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.