Renault Espace: Startproblemen

Bouwjaar: 2000

Sinds 3 weken zijn er startproblemen met de Renault Espace (2.0 ltr. 16v). De ene keer start de motor wel de andere keer weer niet (de startmotor werkt, maar de motor slaat niet aan). Pas na een aantal keren proberen te starten in combinatie met een tijdje te hebben gewacht start de motor. De computer is bij de renaultdealer uitgelezen en als foutmelding geldt: startonderbreking. Die keer dat de motor start loopt de motor prima. Als de motor een tijd niet heeft gedraaid (bijv. een uurtje of 4)treden de problemen weer op (vooral 's ochtends).
Dit probleem geldt ook op bij het gebruik van de reservesleutel. De startbeveiliging wordt vrijgegeven (het rode controlelampje dooft bij het starten).
Wat zou dit kunnen zijn en wie kan mij hiermee op weg helpen ??

Wardie

Geplaatst door Wardie (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

bdp sensor vervangen

Wardie (0), 18 jaar geleden

Beste ABC,
Bedankt voor jouw reactie. Ik heb gisteren de bdp sensor vervangen. Maar vanochtend wederom hetzelfde startprobleem. Na 3 kwartier van wachten en proberen te starten kon ik weer wegrijden. Het probleem is dus nog steeds niet opgelost. Heb je misschien een andere suggestie !!! Alvast bedankt.

Richard9637 (0), 18 jaar geleden

Hoi Ward,

Ik heb een soortgelijk probleem gehad Bij op contact zetten, hoor je de benzinepomp wel een aantal seconden lopen ???. Zoniet krijgt hij geen brandstof. Bij mij is voor dit euvel de airbagregeleenheid vervangen (hier zit een crashsensor in, die normaal alleen de benzinepomp geen spanning geeft bij een forse aanrijding) Bij mijn Espace had deze spontaan kuren gekregen.
Dit is wel een duurdere reparatie, en ik weet natuurlijk niet of dit voor jou Espace de oplossing is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.