Renault Scenic: startproblemen Scenic 2.0 16v

Bouwjaar: 2000

Ik heb een probeem met een scenic 2.0 16v bj 2000 met het starten, de startmoter gaat wel rond maar springt niet aan en het startblokkeeringslampje in dashboard begint dan sneller te knipperen, soms dan springt hij wel aan en dan start hij ook een tijdje gewoon weer, en dan weer niet meer, heb hem laten uitlezen bij Renault konden geen foutcodes vinden maar hebben wel de BDP sensor vernieuwd daarna is het een kleine week goed gegaan maar nou start hij weer niet meer. Bvd.

Emile2692

Geplaatst door Emile2692 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

als je startblokkerings lampje snel gaat knipperen herkent ie de sleutel niet probeer hem eens met de reservesleutel als ie het weer niet doet

Ebber (0) PRO, 18 jaar geleden

Anders proberen om de knop van de cpv op het dashboard een minuut vast te houden tot het klikt. Wil soms ook wel eens helpen!

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

@Ebber; Dat meen je toch niet serieus?

Ik sluit me bij abc aan, waarschijnlijk probleem in sleutel.

Emile2692 (0), 18 jaar geleden

Met de reserve sleutel doet ie het ook niet

Emile2692 (0), 18 jaar geleden

De auto start weer, was te weinig spanning op de accu. Hopelijk blijft hij het nou doen? Heeft iemand hier ervaring mee.

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

De modernere auto's moeten een bepaalt starttoerental halen, als dit te laag is krijgt de ECU geen informatie van de BDP gever en zal de onsteking ook niet gaan vonken.

Hans

Ebber (0) PRO, 18 jaar geleden

H Nobach, ja dat meen ik serieus!

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

En wat gebeurd er dan volgens jou?

Ebber (0) PRO, 18 jaar geleden

Resetten, dit werkt zeker bij de 'oudere' modellen, bij de jongere auto's weet ik dit niet zeker, maar het proberen zeker waard!

Sander10757 (0) PRO, 18 jaar geleden

En je werkt al 9 jaar bij een Renault dealer??

Ebber (0) PRO, 18 jaar geleden

Ja :-~

Emile2692 (0), 18 jaar geleden

De auto heeft weer een paar dagen gestart, maar vanmorgen starte hij weer niet meer, heeft weer hetzelfde probleem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.