Renault Laguna: Startproblemen, vooral 's morgens. 10 sec. wachten en geen probl

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V

Hoi,
Ik heb sinds 4 jaar een Renault Laguna Break 2.0 16v bwj. 1998 in het bezit, waar ik toch wel tevreden over ben.
Nu heb ik alleen het probleem sinds een maand of 2 dat met name het 's morgens of als de auto langere tijd (12 uur) heeft stil gestaan, de auto niet meteen wil starten.
Als ik de sleutel meteen in één keer omdraai is het net of de startmotor niet wil doordat de accu bijna leeg is, (alle verbruikers uitgeschakeld) als ik nu precies hetzelfde doe maar dan de sleutel wel op contact zet, 10 seconden wacht en dan probeer te starten, dan loopt hij als een zonnetje?
Op het werk heb ik de accu al aan een tester gehangen en het volledige programma laten doorlopen, hier geeft hij geen vreemde dingen aan?
Accu is in goede conditie en dynamo laadt genoeg bij (dit geeft de tester aan).

Zijn er dingen die ik zelf kan controleren?

Alvast bedankt voor de adviesen.

Pascal

Muijrersp

Geplaatst door Muijrersp (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

AS1 (115), 14 jaar geleden

het is een goede gewoonte om even te wachten totdat de benzinepomp is uitgezoemd en bepaalde lampjes zoals van het ABS uit zijn, voordat je start. Waarschijnlijk gaat het dan wel goed.

Muijrersp (0), 14 jaar geleden

[quote=AS1]het is een goede gewoonte om even te wachten totdat de benzinepomp is uitgezoemd en bepaalde lampjes zoals van het ABS uit zijn, voordat je start. Waarschijnlijk gaat het dan wel goed.[/quote]
Als ik het zo doe, dan gaat het 8 van de 10 x ook wel goed, maar dat is niet de oplossing.
Dit heeft hij van te voren nooit gedaan.
Vanmorgen op aanwijzing van collega ook maar even de sleutel gewisseld met de reserve, accu kabels losgehad en ingevet met vaseline en de massa kabel ook maar even los gehad en schoon gemaakt.

Muijrersp (0), 14 jaar geleden

Probleem is opgelost.
Nieuwe (revisie) startmotor erin en loopt weer als een tiet.

Geen problemen meer gehad.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.