Renault Scenic: startte niet

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 E

Hallo allemaal,

gistermiddag wou de scenic na het tanken niet meer starten. De startmotor draaide ook helemaal niet en het lampje van de startonderbreker bleef knipperen. Ging wel uit toen ik de sleutel omdraaide. Ik dacht dat het daar misschien iets mee te maken had. Tijdens het tanken ook de sleutel in het contact gelaten. (Zal er wel niets mee te maken hebben)
Wagen naar huis gesleept en vanochtend start hij weer in 1 keer. Startonderbreker lampje blijft ook knipperen totdat ik de sleutel omdraai, dan gaat hij uit. Weet iemand of dit hoort?
Klopt het dat als hij in de startonderbreking blijft hangen dat de startmotor helemaal niet draait bij starten of moet ik het probleem zoeken bij een slechte startmotor?

Percy

Percy

Geplaatst door Percy (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Petje57 (0) PRO, 15 jaar geleden

Kijk eens naar de kabelaansluiting aan de rechterzijde onder de motorkap. Daar zie je een zwart kapje met het teken + opstaan.
Hieronder zit een een draai-aansluiting van de pluskabel naar de startmotor. Deze willen wel eens slecht contact maken. Even losdraaien, schoonmaken en weer goed vastzetten.

Gr.

Percy (0), 15 jaar geleden

Hoi,

bedankt! Is dat het kastje waar het aansluitpunt zit voor de startkabels? Zeg maar aan de passagierskant?

Ik ga zo meteen even kijken.

bedankt,

gr. Percy

Petje57 (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=Percy]Is dat het kastje waar het aansluitpunt zit voor de startkabels? Zeg maar aan de passagierskant?[/quote]
Klopt.

Gr.

Percy (0), 15 jaar geleden

Nou wou de auto gisteren nacht weer niet starten. Moest wat spullen inladen, had hem ongeveer 20 minuten op alarmlichten gezet, en deed weer niets! Net of hij in een beveiliging bleef hangen ofzo. Een vriend zei me dat ik het koppelingspedaal dan helemaal moest intrappen om te starten. En jawel, hij startte in 1 keer!! Zou dit toeval zijn of heeft dit er wel mee te maken?

De kabelaansluiting heb ik verleden week nagekeken maar was gewoon goed.

Alvast bedankt voor de reacties,

gr. Percy

pieterp9094 (0) PRO, 15 jaar geleden

Schuifstekkertje bij startmotor geeft vaker problemen waardoor de startmotor niet rond gaat en het starten dan niet lukt.

Percy (0), 15 jaar geleden

Ok bedankt Pieter!

Heeft dus niets met koppelingspedaal te maken : ) (Je gaat van alles denken)

Is dat makkelijk zelf te verhelpen zonder brug of moet je daarvoor naar de garage?
En waar zit de startmotor?

Alvast bedankt,

gr. Percy

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.