Renault Scenic: stationair toerental verhogen renault scenic benzine 1.6

Bouwjaar: 2001

Graag zou ik willen weten hoe ik de stationaire toerental kan verhogen en waar ik precies onder de motorkap moet wezen.
Als ik te weinig gas geef met wegrijden of vooral met achteruit parkeren valt de motor uit.
Als de motor warm is heb ik er minder last van, motor loopt ook niet onregelmatig of valt ook niet spontaan uit.

De kachel wordt ook niet echt goed warm als ik de aanjager aanzet hoor ik een de ventilator heel hard rechts bij het dashbord kastje, net of er een slang los zit binnenin, kan dat?

Gjaan

Geplaatst door Gjaan (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

RPC (0), 20 jaar geleden

Is het een Scenic met automatische airco? Mijn ervaring met de automatische airco is dat bij het inschakelen van de voorruit-ontwaseming er inderdaad rechts achter het dashboard een soort "ventilatorgeluid" onstaat, dat gebeurt alleen als het fors koud is en gedurende een paar minuten. Mogelijk is deze stand tijdelijk gecombineerd met de circulatiefunctie van het systeem.
In de circulatiestand komt namelijk ook altijd de airco bij.

Wellicht staat hij bij jou auto in die stand; de airco vraagt pittig wat vermogen en bij een koude motor zou het kunnen zijn dat het voor de elektronica wat lastiger wordt om het toerental te compenseren.

Succes
R

Gjaan (0), 20 jaar geleden

Hallo Robbert, bedankt voor je reactie.
Ikban inmiddels naar de renault dealer geweest en ze hebben het uitgelezen dmv een computer? ze hebben controle inspuitsysteem uitgevoerd en volgens hun bijgesteld, maar ik merk er weinig van wan het probleem is niet verholpen, het toerental ligt stationair nog steeds bij de 700, ik weet nl niet hoeveel het normaal moet zijn.(ps dit heeft mij 41 euro gekost.)
Terugkomend op jou vraag de auto heeft geen airco en het geluid rechts voor is erg hard in de ventilator stand, maar ik merk weinig circulatie (beweging) van lucht in alle standen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.