Renault Safrane: steekas links demonteren

Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5 V20

Ik wil de linker steekas demonteren en van de versnellingsbak losmaken. Aan de rechter kant zit een bout die de steekas klemt, links zie ik geen borging. Hoe komt de steekas los uit de versnellingsbak? Zit de steekas alleen geklemd en moet hij er op kracht uit? Zit er misschien nog een bout verstopt tussen de steekas en bak?

terranovav

Geplaatst door terranovav (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Safrane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

rechtse kant een bout die de steekas klemt???jij bedoelt het balansgewicht op de as zelf,die as moet gewoon uit de bak getrokken worden alleen zou ik er niet aan trekken maar tussen bak en homokineet een koevoet zetten en wat wrikken komt ie er zo uit

Hooghe jozef (0), 14 jaar geleden

ik weet niet zeker of het bij 1 SAFRANE ook zo is maar bij renault hebben ze zo een speciaal systeem , met tappen die uit de bak komen en de as wordt daar dan over geschoven en om dat geheel vast te zetten zit er dan een coupille dwars door beide stukken , die coupille zit wel niet in de midden van de assen en bij de montage moet ge goed oppassen dat het gat terug overeen komt zodat je die coupille terug kunt plaatsen . Met dit systeem zit de as altijd op dezelfde plaats.

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

ja dat klopt die heb ik ook wel eens verwijderd een borgpen zit er dan doorheen weet niet zeker of dat bij deze ook zo is maar dat zie je wel als je op de as kijkt vlak bij je bak dan moet je een pennetje(of gaatje) zien zitten dwars door de as heen,goed opgemerkt!!!! renaultje 4 vroeger had dat ook

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Safrane of stel zelf een nieuwe vraag.