Renault Clio: Stekker achter ventilatorstandenknop vervangen

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Al enige tijd doet de kachelmoter het niet meer. Vandaag ben ik erachter gekomen dat bij de grijzige stekker achter de ventilatorstandenknop in het dashboard een pinnetje finaal is weggebrand. Een ander pinnetje is ook aangedaan door zwarte aanslag (kan kloppen, aangezien standje 2 het al tijden maar heel soms nog deed, maar meestal niet).
Nu wil ik deze stekker gaan vervangen, maar hoe krijg ik alle draaden uit deze stekker, zodat ik er een nieuwe aan kan zetten? Ze zitten best goed vast in die stekker...

Het gaat dus om deze stekker:
[img]http://img8.imageshack.us/img8/6910/img4...[/img]

gabberjoost

Geplaatst door gabberjoost (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Heino4267 (110), 14 jaar geleden

Elke draad zit in zijn metalen huls "ingeklikt" in de plastic houder. Dat zie je als je er met veel licht in kijkt. Je krijgt het na enig gefriemel los door er (met een beetje trekken en wrikken) een hele kleine maat horlogemaker-schroevendraaiertje langs te steken. Probeer eerst de defecte eruit te krijgen, dan kan je aan de zijkant zien hoe het werkt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.