Renault Laguna: Storing remsysteem (ABS en handrem lampje gaan branden)

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16V

Zodra ik mijn auto heb gestart gaan er twee lampjes (ABS en HANDREM) branden op het dashboard. De wagen geeft dan het volgende aan:

Remsysteem defect, Rem voorzichtig, Stop, raadpleeg het instructieboekje.

Een kennis van mij heeft inmiddels al de remblokken en remschrijven gecontroleerd, maar deze zijn in orde. Ook is de al auto uitgelezen. Hier komt niets naar voren.

Wie kan mij aub helpen.

Met vriendelijke groet,

Marco van der Marel

mareldonna

Geplaatst door mareldonna (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Safrane10698 (0), 15 jaar geleden

even de bedrading van de vier snelheids opnemers controleren. En de opname elementen schoonmaken. Deze zitten bij de naven. Kan je zo bij als je op je rug even onder de auto kijkt.

garageburgwal (0) PRO, 15 jaar geleden

Alleen even obd van motor uit gelezen zeker? Als storingslampje abs brand dan zal er een foutcode in dit systeem zitten (in 99,9 % van de gevallen).. Hier kun je mee verder

8je (0) PRO, 15 jaar geleden

Mogelijk een foute meting in de abs pomp. Bij het uitlezen moet je kijken naar de druk in de pomp, als deze iets van 280 bar aangeeft is de pomp overleden. Is de auto uitgelezen bij een Renault dealer? Deze zou de klacht moeten herkennen.

mareldonna (0), 14 jaar geleden

De bedrading van de vier snelheids opnemers zijn inmiddels nagekeken. De storing blijft terug komen. De Renault dealer heeft inmiddels ook alles al uitgelezen. Ook niets te vinden. Wie heeft msschien nog een oplossing ????

mvg,

Marco

pacman (0), 14 jaar geleden

Remvloeistof nivo op het juiste peil? Zo ja, is de sensor nog wel goed?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.