Renault laguna: stoteren van motor in laag toerental met automaat

Bouwjaar: 1998

ik heb een laguna 2 liter RXT automaat, op G3 nu is sinds kort een vervelende storing opgetreden. nl in het toerental van 100 tot 2000 toeren loopt de motor te stoten net alsof je in een te hoge versnelling zit met een te laag toerental de kleppen zijn pas gesteld, nieuwe speciale lpg bougies geplaatst auto al gereset (accupool) maar de storing blijft wie o wie heeft een oplossing ik moet regelmatig over 80 km wegen en dan stoot de auto het ergst. ps hij doet dit in alle versnellingen.zodra je boven de 2500 toeren komt is het probleem opgelost.
HELP

famvherwaarde

Geplaatst door famvherwaarde (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

famvherwaarde (0), 18 jaar geleden

HELP HELP HELP

Urfali_63 (0), 18 jaar geleden

Jammer genoeg kan ik je niet helpen met je probleem ,maar hoe reset je de auto met de accupool???

ksie (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoe rijdt de wagen op benzine.

famvherwaarde (0), 18 jaar geleden

zoalis ik gelezen heb in een van de vele vragen bij de profecials laat je de accu minimaal 1 uur met beide polen los staan dan schijnt de boardcomputer zich te resetten.
op benzine doet hij precies het zelfde. als ik dan van zijn automaatversnelling D4 handmatig terugschakel naar D3 en de toeren komen boven de 2000 loopt en rijdt de auto als een zonnetje verbruik op benzine is 1 op 14 en op gas 1 op 10 gemiddeld bogies, bobienes zijn reeds vervangen, op advies van de garage ander banden laten monteren en de incectoren zijn met speciale vloeistof gereinigd. er gaan geen lampjes branden tijdens het schokken. volgens de garage zou het mijn klepspeling kunnen zijn dat wordt vanmiddag nagekeken want dan moet hij toch voor de apk want de co was aan de hoge kant? dus ik weet nog steeds geen oplossing alleen dat het mij alweer teveel geld gekost heeft zonder dat de garage het heeft weten optelossen.

Urfali_63 (0), 18 jaar geleden

Als de co2 van de hogekant is kan het toch aan de lambdasonde liggen.Maar is de co2 ook hoog op gas of alleen op benzine.

famvherwaarde (0), 18 jaar geleden

met bezine iets te hoog en op gas binnen de waarde???? volgens meting is labtwaarde?? te laag bogies zijn vervangen cilinderdruk gemeten en die is op alle cilinders 8,5 schijnt goed te zijn morgen worden de bogiekabels vervangen want de monteur trok de kabels er af en kreeg op iedere cilinder ondaks zijn geisoleerde tang een opdoffer (was wel leuk om te zien)
versnellingsbak is ook goed volgens de renaultgarage want die wordt electronishe gemeten volgens de garage dus kan men dat ook uitsluiten het gevoel in de auto is eigenlijk als je met een schakelbak in een te hoge versnelling zit en een telaag toerental hebt.

famvherwaarde (0), 18 jaar geleden

eindelijk door een unigarage in 1 keer uitgelezen en niet door de dealer waar ik 3 keer gewacht heb om uit te lezen en wat blijkt het is inderdaad de lambdasonde
kun je die zelf vervangen waar zit die en wat kost die?

Urfali_63 (0), 18 jaar geleden

Bij brezan kost hij ongeveer (bosch) 90 euro maar aan te raden is om het bij de dealer te kopen (160 euro ) want die is kant en klaar bij anderen verschilt namelijk de kleuren van de kabels als het verkeerd aangesloten wordt mag je over een jaartje weer een nieuwe kopen.Toen ik het liet vervangen had de garage maar paar minuten nodig om het te vervangen.

famvherwaarde (0), 18 jaar geleden

oke dank allemaal

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.