Renault 19: Stotteren en bokken

Bouwjaar: 1993

Ik heb een Renault 19 type 1.8 I RT U9 met 180.00 op de teller. Sinds deze week begint hij bij het inhouden of minder gas geven flink te stotteren. Dit gebeurt in ieder geval in de eerste 3 versnellingen, bij 4 of 5 heb ik het nog niet echt gemerkt. Als je flink gas geeft gaat het goed maar als je inhoudt dan begint het gestotter. Vandaag in de garage hebben ze er een nieuwe verdelerkap en rotor ingezet maar zonder resultaat.
Wie weet er raad?

Marec

Geplaatst door Marec (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 19? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Vermoedelijk toch de ontsteking, hoe is het met de bougies en de bougiekabels zijn deze nog goed ?
Verder zou je het slangetje van inlaatspruitstuk naar map sensor (op een beugeltje op schutbord geschroefd) eens kunnen controleren, die willen wel eens gaan lekken of poreus worden.

Marec (0), 18 jaar geleden

De auto had pas een grote beurt gehad dat was ik nog vergeten te melden.
Inmiddels is het opgelost, de sensor die de temperatuur van de aangezogen lucht meet, was van het padje. Die gaf verkeerde waarden door, daarop heeft de monteur het stekkertje van het ding losgetrokken, dat verminderde het stotteren voor een groot deel. Zo heb er nog een week mee gereden totdat er een nieuwe ingezet werd. Nu rijdt hij weer als vanouds!

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Bedankt voor het bericht, veel plezier, leuke auto, R19 met die 1.8i motor !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 19 of stel zelf een nieuwe vraag.