Renault : Stotteren stationair en bij lage toeren

Beste mensen!
Mijn vriendin heeft naar volle tevredenheid zaterdag een vijfje gekocht. Prima autotje, maar zoals de vraag al zegt stottert hij flink bij stationair toerental en laag toerental. Bij 50km/h in zijn 3 bv. schudt de wagen echt. Ontstekingsprobleempje zou ik denken...? Heb de bougies al wat schoongemaakt, maar leek me zelf al sterk dat het hiermee verholpen zou zijn. De rotor en verdeelkap zijn verder goed heb de puntjes ook al wat schoon geschuurd.
Heel graag jullie reacties!

Gr. Roel

Roel22

Geplaatst door Roel22 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hendrik4290 (0) PRO, 18 jaar geleden

Bougies en punten moet je niet schuren maar vervangen.
Staat de voorontsteking en de contacthoek wel goed? Kabels al vervangen?

Roel22 (0), 18 jaar geleden

Met contacthoek bedoel je de afstand tussen de elektrode's van de bougie denk ik he? En wat bedoel je precies met de voorontsteking? Bedankt voor je reactie

Peter Schouten (0), 18 jaar geleden

De kontakthoek is een maat voor het openen / sluiten cq de afstand van het kontaktpuntje. De voorontsteking heeft te maken met het tijdstip waarop de vonk moet komen. Denk dat je die bij een R5 kunt afstellen door het verdelerhuis iets te verdraaien.

Hendrik4290 (0) PRO, 18 jaar geleden

De contacthoek moet bij een viercilindermotor ergens tussen 50 en 54 graden liggen, dit komt overeen met een contactpuntafstand van 0,4 mm. De vaste voorontsteking is meestal ongeveer 8 tot 10 graden, te controleren met stroboscooplamp bij draaiende motor of eventueel met een gewoon lampje bij stilstaande motor maar met contact op aan.

Roel22 (0), 18 jaar geleden

Zo! Weer wat geleerd! Het is al opgelost. 4 nieuwe bougietjes was genoeg!!

Evengoed bedankt!

Gr. Roel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Overig of stel zelf een nieuwe vraag.