Renault : LAMBDA WAARDE TE HOOG OP 2000 TR/MIN

Hallo,

Ik heb hier een R19 cabrio binnen staan die werd afgekeurd op de technische keuring bij de 4 gas -test . De co waarde is perfect op stationair en op verhoogd toerental . De lambda waarde is stationair perfect op 1, maar bij verhoogd toerental loopt die op naar 1,3 . Het volledige uitlaatsysteem is reeds gecontroleerd op lekken, dit is in orde . De lambdasonde is getest en is ook in orde . Moet ik hier beginnen zoeken in de richting van een katalysator ?? Wie heeft hier nog ervaring mee?
Het betreft een 1783cc met 69 KW motorsterkte
Alvast bedankt

ERIC2754

Geplaatst door ERIC2754 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

geert3496 (0) PRO, 18 jaar geleden

Kontroleer eens de benzinedruk, wagen loopt te arm bij verhoogd toerental.

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 18 jaar geleden

Niet de KAT.
Brandstofdruk of
als de Lambdasonde oud is zou je die mischien toch beter
kunnen verv.
Ik heb al een paar keer een gehad die leek goed (metingen)
Maar hij reageerde trager.
Met uiteen lopende storingen als gevolg.
Oiram

bandenman (0) PRO, 18 jaar geleden

als de kat stuk is heb je een licht verhoogd hc en een verhoogd co . maar je lamda getal is dan wel goed deze zit immers voor de kat . waarschijnlijk toch de lamda even meten met een scoop , dan kun zien hoe vaak hij pendelt.

ERIC2754 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik heb vandaag de lambdasonde gemeten ( scoop ) en bij KOUDE motor gaat dit 100 % goed, zowel op stationair als verhoogd toerental ( ook 4 gasmeting is dan perfect ) , maar hoe warmer de motor wordt , hoe slechter de lambda waarde wordt . De lambaspanning valt dan gewoon weg en blijft plat liggen op 0 volt bij verhoogd toerental . Op stationair toerental pendelt de sonde perfect en zijn de gassen goed . Ik heb vandaag dan ook maar ineens een nieuwe sonde gemonteerd ( origineel ) , maar met hetzelfde resultaat !! Ik heb de wagen ook even uitgelezen aan de kast en er zitten geen fouten in .
Bij de meetwaardeblokken de temperatuursensor nagekekn , is ook goed . Rest me nog even de benzinedruk en debiet te meten . Kan het aan de benzinedruk liggen ??? De wagen rijdt immers perfect !!

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

http://www.problemcar.nl/index.php?topic...

kijk daar maar eens ff!

Sytze

ERIC2754 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dank U voor het meedenken, het was inderdaad de benzinedruk. Er was reeds aan geschroefd , want de zegel was er af . De druk stond op 1 bar, ik heb hem ,opgeschroefd tot 1,2 bar, en nu zijn de uitlaatgassen perfect

Bedankt aan allen !!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Overig of stel zelf een nieuwe vraag.