Renault Clio: stotterende motor

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 16V

Hallo kenners,
Wie helpt mij met het volgende probleem:
De motor stotterd tussen de 2000 en 2500 toeren . Daarboven loopt hij goed
eea betekent dat bij een snelheid van 50 km/h in de vierde versnelling je het gevoel hebt alsof je over een slecht wegdek rijdt. Denk hierbij aan het golvend wegdek bij een verkeerslicht.
Er is al het eea aan gedaan echter tot dusver zonder resultaat. Het laatste wat nu loopt is, dat er injector-clean door de benzine is gemixed. Ik heb de tank nu bijna leeg maar merk geen verbetering.
Deze CLIO is sinds mei 2006 in mijn bezit, heeft 47 000 km gereden en is er bij 43 000 km een lekke koppakking geconstateerd. Het stotteren was voor de lekke koppakking ook al aanwezig. Tevens hebben zich een aantal storingen voorgedaan zoals een constant werkende achterruitwisser die alleen stopte door de motor af te schakelen. Ook heeft het controle lampje " elektrische storing" al een aantal keren gebrand ook deze storing verdween na het afschakelen van de motor. Wanneer deze storing zich openbaart loopt de motor wel, maar reageert niet op het gaspedaal.
Heeft het een met het ander te maken ?Wie is bekend met dit probleem , deze problemen en wat is er aan gedaan.
Zie met spanning een oplossing tegemoet.
BVMHD Vr. Gr Hein

diepstra4

Geplaatst door diepstra4 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

Als je storingslampje brandt en daarna reageert hij niet meer op gaspedaal dan moet je de bedrading van het gaspedaal omleggen.
Zijn speciale setjes voor te krijgen bij de dealer.
Zou hier eerst mee beginnen.

Megane20 (0), 17 jaar geleden

Gasklephuis reinigen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.