Renault clio 1.8 : stroomstoring met verlichting

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 rsi

hallo, probleem is t volgende: remlicht blijf tijdens t rijden als ik me lichten aan heb constant branden, nu heb ik hierin nieuwe lampjes geplaats en nu is dat probleem weg maar nu valt mijn dashboard verlichting uit en als ik op me rem trap springt me dashbord verlichting spontaan aan ,
de dashboardverlichting doet t dus alleen als ik rem in trap: En een van me achterlichten stopt er soms spontaan ook mee . zal dit een massadraad probleem zijn en waar kan ik t beste beginnen met zoeken .
ik hoor graag jullie reacties ..

jeroen09

Geplaatst door jeroen09 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

hoogfrequent (0), 16 jaar geleden

ik denk dat je de lampjes niet goed gemonteerd hebt. Dit zijn duplo lampjes met zowel een 5Watt als een 21Watt gloeispiraal er in. Verwijder beide lampjes eens en kijk dan of dashboardverlichting goed werkt. Ook als je op de rem trapt. Daarna 1 lampje er op de goede manier indraaien en checken of alles goed werkt.

Het plaatsen van dit lampje vraagt aandacht omdat dit maar op een manier goed is. Je kan het echter vrij makkelijk verkeerd doen (180 graden gedraaid) waardoor het gewoon achterlicht heel fel wordt (zoals remlicht) en remlicht juist zwak (zoals gewoon licht) of bij niet voldoende doordraaien lampje er sluiting ontstaat tussen rem- en achterlicht aansturing. Verder massa controleren.

jeroen09 (0), 16 jaar geleden

dankje voor de tip ik ga het even proberen wat je zegt vind t alleen vreemd dat dan me dashbord verlichting het dan alleen doet als ik op me rem trap maar ik ga t proberen

jeroen09 (0), 16 jaar geleden

[quote=hoogfrequent]ik denk dat je de lampjes niet goed gemonteerd hebt. Dit zijn duplo lampjes met zowel een 5Watt als een 21Watt gloeispiraal er in. Verwijder beide lampjes eens en kijk dan of dashboardverlichting goed werkt. Ook als je op de rem trapt. Daarna 1 lampje er op de goede manier indraaien en checken of alles goed werkt.

Het plaatsen van dit lampje vraagt aandacht omdat dit maar op een manier goed is. Je kan het echter vrij makkelijk verkeerd doen (180 graden gedraaid) waardoor het gewoon achterlicht heel fel wordt (zoals remlicht) en remlicht juist zwak (zoals gewoon licht) of bij niet voldoende doordraaien lampje er sluiting ontstaat tussen rem- en achterlicht aansturing. Verder massa controleren.[/quote]
ik heb t probleem verholpen van de dashboardverlichting was zekering kapot, alleen nu blijft weer me 3e remlicht constant branden als ik me lichten aan heb (hier zitten van die kleine schuiflampjes in), die gaan er maar op 1 manier in.

hoogfrequent (0), 16 jaar geleden

Branden je gewone remlichten nu wel goed (dus alleen als je rem intrapt) en ook samen met gewone lichten?

Op zich vreemd dat alleen 3e remlicht brandt. Is dit probleem plotseling ontstaan? Kennelijk is 3e remlicht afgetakt van gewone licht i.p.v. remlicht bij een van de achterlichten.

jeroen09 (0), 16 jaar geleden

[quote=hoogfrequent]Branden je gewone remlichten nu wel goed (dus alleen als je rem intrapt) en ook samen met gewone lichten?

Op zich vreemd dat alleen 3e remlicht brandt. Is dit probleem plotseling ontstaan? Kennelijk is 3e remlicht afgetakt van gewone licht i.p.v. remlicht bij een van de achterlichten.[/quote]
hoogfrequent, dank je voor je tip. t probleem heb ik gevonden, er zat een verkeerd lampje in me achterlicht die met 2 polen, er hoorde 2 puntjes op de achterkant van t lampje te zitten maar er zat er 1 in met een enkel puntje .dus vandaar .
heel erg bedankt voor je reactie op mijn toppic ....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.