Renault Laguna: stuur

Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

goedendag Allemaal,

Wie kan mij vertellen hoe ik de stuur los krijg?

Koekiej

Geplaatst door Koekiej (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1600) PRO, 4 jaar geleden

Airbag verwijderen en de centrale bout los nemen.
Airbag gaat via een gaatje aan de achterzijde van het stuur .
Ik denk dat er op you tube wel een filmpje staat.

Heino4267 (215), 4 jaar geleden

Als je ondersteboven in je auto gaat liggen, kan je het stuurwiel van de achter/onderzijde bekijken. Dan zie je een gaatje zitten waarin een kleine maat inbussleutel past( zo'n ding met een 90 graden bocht erin). Of je voelt even waar het gaatje zit.

Met de accu 10 minuten los gekoppeld (enk om het naderhand invoeren van je radiocode en het inleren van de ramen!):
Als je de inbussleutel voorzichtig met de lange kant van achter naar voren in het gaatje steekt en indrukt, ontgrendel je de airbag: die kan je dan (als het stuur in de rechtuit-stand staat) omhoog (dus richting voorruit) uit het stuur schuiven en losnemen. Kijk goed (of maak een foto met je telefoon) hoe de draden van de airbag in het stuur gelegd zitten.
Daarna wijst het zich vanzelf.

Kijk wel uit met het bevestigen van de airbagcontacten: dat moet weer goed vast zitten en de draden mogen niet worden afgekneld of los getrokken bij het terug monteren van de airbag.

Koekiej (0), 4 jaar geleden

bedankt voor de uitleg!

het is gelukt :D

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.