Renault 0: Stuur trilt bij remmen

Mijn stuur trilt bij het remmen. Heb mijn schijven met blokken vervangen, na 3000km komt het terug. Heb ook vorige maal de remklauwen vervangen met de schijven en blokken, naar ongeveer 3000km weer hetzelfde.
Ben nu een beetje einde raad. Kan dit aan de schokdempers liggen, de banden zijn goed, heb ze ook al verwisseld.

Matte

Geplaatst door Matte (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

vwgolfgti (0) PRO, 15 jaar geleden

misschien roest op de naaf schijf er af halen dan schoon schuren

janneman 1968 (0) PRO, 15 jaar geleden

wat voor een model ishet en bouwjaar dat is makkelijker praten

janneman 1968 (0) PRO, 15 jaar geleden

ik weet niet of je de slingering van de naaf kan controleren maar dat zou het probleem kunnen zijn en heb jij de remschijven niet verkeerd ( goed) vastgezet dan kan je er ook last van krijgen envoor montage de naaf goed ontroesten

Matte (0), 15 jaar geleden

Waarschijnlijk opgelost! Rubbers van stabilisatorstang (4 stuks) vervangen. Deze rubbers waren helemaal uitgesleten. Wel pas naar de autokeuring geweest en geen opmerking gekregen.
Ook de remschijven weer vervangen, nu even afwachten.

Erik2804 (0), 15 jaar geleden

Heb je goedkope schijven gemonteerd? Reeds gesuggereerd door vele anderen: De naaf goed schoongemaakt, eventueel geschuurd voor montage van de remschijven?

Kromme naaf??
Meet de slingering op de remschijf met een klokmicrometer. Is de slingering van de schijf groter dan 0,05mm, dan ga je dit voelen. Als je dit dus constateerd verwijder dan de schijf en meet de slingering van de naaf. Is dit meer dan 0,01mm dan komt het uit de naaf. Je kan de naaf vervangen of de remschijven op de auto laten afdraaien, dan wordt de slingering van de naaf in de remschijf gecompenseerd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 0 of stel zelf een nieuwe vraag.