Renault Laguna: Stuurbekrachtiging

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: LAGUNA RT 2.0 E2

Als je bij deze auto het stuurt draait(rijdend of stilstaand ) komt er een verschrikkelijk kattegemiauw geluid van onder je motorkap.
Kan iemand mij vertellen of dit 100% verholpen is met een nieuwe pomp of heeft het een andere oorzaak??
Als het zwarte filtertje uit het reservoir wordt gehaald dan spuit de olie er schuimend uit Misschien ook een indicatie
Bij Voorbaat dank voor reactie
Groet Zuid

Geplaatst door

zuid (0)
badge

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Zit er wel voldoende olie in? In koude toestand , staat het niveau iets lager dan in warme toestand. Aan het dopje zuit het pijlstokje met de 2 streepjes erop. Let wel dat je moet 'pijlen' zonder schuim, dus in deze , slimmer hem koud te pijlen. Schuimen doet hij vaak als hij te laag zit. Als het niveau te laag staat, zou er ook ergens een lekje moeten zitten (zweten).

Cliodennis 0

17 jaar

hele goeie van je het was inderdaad een te laag peil maar op het oog was het niet direct zichtbaar. we dachten zal wel gaan maar dat komt bij deze auto wel erg nauw
door alle hectiek niet genoeg geduld gehad
bedankt

zuid 0
badge

17 jaar

Controleer nu toch regelmatig het niveau. Het sturbekrachtigings circuit is gesloten. Het verbruikt geen olie. Zou dus in altijd max moeten staan. Nu het te laag staat, zou dus betekenen dat er ergens een lek zit. Het hoef niet perce een groot lek te zijn, maar het is wel slim om even te controleren waar de olie gebleven is. In de stuurhoezen, of lekt een aansluiting of het stuurhuis zelf? Zweten kan verder geen kwaat (al moet het natuurlijk niet....), mits het niet te erg is.

Cliodennis 0

17 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.