Renault Scenic: Stuurbekrachtiging tikt en kraakt

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Hallo, sinds kort maakt mijn auto bij het sturen een tikkend en rouw geluid, dit doet hij overigens niet als de auto aan de voorkant opgekrikt is.
De tik lijkt uit het stuurhuis te komen.

Kan dit kwaad of is dit het begin van een defect rakende stuurhuis/bekrachtiging ?

Gr. Edwin

edjesport

Geplaatst door edjesport (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1895) PRO, 9 jaar geleden

Weet je zeker dat het uit het stuurhuis komt ? is het niet een veerpootlager wat moeilijk doet.
Op de wielen laten staan , auto starten , iemand even laten sturen en zelf even aan de schroefveer voelen of deze niet verspringt .

edjesport (0), 9 jaar geleden

Voor de volledigheid was ik vergeten te melden dat ik de veerschotellagers reeds vervangen heb, dit was bij de APK naar voren gekomen.
Ik heb de auto op de brug gehad, en voel de tik in het stuurhuis volgens mij, maar alleen als de auto op zijn wielen staat.

Gr. Edwin

abc (0) PRO, 9 jaar geleden

probeer de bout van de kruiskoppeling eens wat vaster te draaien zit aan het einde van de stuurstang op de ingang van het stuurhuis.

edjesport (0), 9 jaar geleden

Het stuurhuis heeft een witte afdekkap ( zie foto) zit hier de kruiskoppeling? of zit deze onder het stuur bij de pedalen ?

abc (0) PRO, 9 jaar geleden

bij de pedalen

abc (0) PRO, 9 jaar geleden

en?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.