Renault Espace: Stuurbekrachtiging Valt Weg

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: JKOU 1.9 DCI

stuurbekrachtiging valt weg bij ten einde draaien van stuur zowel links als rechts , en blijkt op eerste gezicht samen te gaan met aangaan van lampje alternator en stop lampje . stuur bekrachtiging is NIET elektrisch ,dus met klassieke pomp aangedreven door riem. als lampje alternator en stop uit gaan is er plots terug bekrachtiging. het blijkt of deze mechanische bekrachtiging elektrisch word beinvloed , kan dit ? en waar dan , niet op de pomp .
oliereservoir is ook vol. als de lampjes aan gaan komt er ook een piep toon , heb nog niet kunne uitlezen omdat ik de diagnose stekker nog niet heb gevonden.
het aan en afschakelen van de airco (manuele) blijkt hier ook een invloed op te hebben , beide lampjes gaan dan ook aan en stuurbekrachtiging valt dan ook weg .
iemand enig idee , weet niet goed waar beginnen ! ga morgen proberen of er van die pieptoon een foutmelding achterblijft.

Luc6672

Geplaatst door Luc6672 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Vex (0) PRO, 11 jaar geleden

Kijk eens of de krukas polie van de micro-v riem nog goed is. Ik denk dat deze doorslipt.

Luc6672 (0) PRO, 11 jaar geleden

Hartelijk dank , dit was in de roos. ik was hiertoe nog niet gekomen omdat er niet het minste kabaal of gepiep was te horen . raar dat die zo kan doorslippen zonder geknars.

Luc6672 (0) PRO, 10 jaar geleden

oplossing in vorige topic maar blijft blijkbaar open staan , hopelijk gat die nu dicht !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.