Renault Espace: Geen vermogen: turbodruk?

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 dCi

Mijn Espace heeft geen vermogen, start wel heel goed en draait mooi stationair. Met veel geduld kan ik 120 km per uur en meer halen, en in vrijloop gaat hij ook heel vlot in de toeren, tot 4000, dus is er geen sprake van noodloop. Maar optrekken is er niet bij, ik heb het gevoel dat er geen turbodruk aanwezig is. Er steekt pas een revisiemotor in de auto, en ik krijg na een 10tal minuten rijden de service melding 'inspuiting controleren', als de motor dus op temperatuur is. Ik zie wel een luchtbel ontstaan, vlak achter het rubberen peertje in de brandstofleiding, dit wordt nog vervangen.
Kan het Renault diagnosetoestel Clip de goede/slechte werking van de turbo registreren? Ik hoor geen gesis in de buurt van turbo-slangen of radiator. En bij het uitlezen toen de motor er pas in zat, kwamen geen storingen aan het licht bij de eerste startpogingen,pompdruk voldoende enz.
Kan ik zelf al wat testen doen om te controleren of er turbodruk wordt opgebouwd en/of verloren gaat?

LOMAX

Geplaatst door LOMAX (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

P. Kelder (0) PRO, 11 jaar geleden

patrick S.

Post zoveel mogelijk vragen onder één topic, bij voorkeur niet voor ieder onderdeel een nieuw topic aanmaken.
Hou het overzichtelijk, voor jezelf en ook anderen.

Moderator Problemcar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.