Renault Scénic 2003: Sunroof schuifdak achter blijft hangen.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: K4M A7, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 79

Beste Mensen,

Misschien kunnen jullie me uit mijn lijden verlossen.
Mijn scenic 1 heeft 2 dakramen. Toen ik de achterste open wilde doen ging hij 2 cm open en ging niet verder. Weer terug ging wel. Weer opnieuw 2 cm omhoog en toen ging hij dus niet meer omlaag. Helemaal dood geen motor geluid meer niets meer. Voorste doet het wel zekering is in orde.
Nu heb ik inmiddels ontdekt dat de voorste dakraam een motor heeft die je met een inbus terug kunt draaien. Deze motor zit mooi achter de voorste interieur verlichting geen probleem. Maar waar zit in godsnaam de motor van het achterste dakraam!!! Niet achter het dak lampje achter, Maar waar dan wel?
Nu zijn er blijkbaar ook relais die de motoren aansturen. Ook nergens te vinden. Hier ook de vraag waar zitten de relais. Maar geef ook ff aan waar ze fysiek zitten dus niet "in de relais doos" maar echt zo van onder het stuur bla bla. waar precies in de auto.
Nou jongens ik hoor het graag.

Mvg, en bedankt voor elke reactie.

dideveed

Geplaatst door dideveed (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1645) PRO, 10 maanden geleden

Ik weet het zo niet precies maar misschien helpt you tube.
Bij scenic 2 zit de motor achter het dak .

dideveed (0), 10 maanden geleden

Ja dat zou goed kunnen. Het voorste dakraam zit de motor voor het dak goed bereikbaar. Het achterste raam is wat raar. Je zou denken dat de motor dan ook voor het raam zit zal hetzelfde raam zijn ongeveer, maar kan ook erachter zitten verstopt achter de hemel. Ik moet dus die hele hemel eruit halen om die te benaderen ben ik bang. Nog een idee waar dat relais zit, is dat misschien wel bereikbaar? Dan kan ik eens wat meten.
Bedankt voor je reactie!

dideveed (0), 10 maanden geleden

k probeerde het net nog een keer en toen ging die gelukkig dicht. Ik vind het wel goed zo en doe hem gewoon niet meer open. Ondanks dat ik nog niet weet waar de motor zit en waar de relais zitten mag deze wel gesloten worden. Kaleido bedankt voor de reactie.

kaleido 1 (1645) PRO, 10 maanden geleden

Dat hij het na even wachten weer deed is te verklaren , er zit een beveiliging in , als hij te zwaar gaat wordt de beweging gestopt , als de motor dan weer is afgekoeld gaat hij weer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.