Renault Master: Technische controle keurt trekken van aanhangwagen af

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2800

Bij de technische controle in Antwerpen keurde ze bij ons Renault Master busje ( 15 + 1 personen ) het trekken met bestaande trekhaak van een aanhangwagen (750 kg ) af omdat er geen aanduiding vermeld staat op de gewichtsinfoklever in de rand van de deur . Dat is voor onze muziekgroep een flinke tegenslag omdat wij die aanhangwagen nodig hebben voor het vervoeren van onze muziekinstrumenten .

jeffe

Geplaatst door jeffe (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Master? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Dan zal je met het voertuig naar de belgische RDW moeten (RDW is de nederlandse rijksdienst wegverkeer) Deze kunnen je aan een sticker helpen die erbij hoort.

Mausx (0), 14 jaar geleden

ik weet ook niet hoe dat in belgië werkt maar in nederland moet je bij het rdw aangeven dat er een trekhaak onder zit.
dan kun je een nieuw kenteken aanvragen waar alle toegestane gewichten van de trekhaak op staan.
de sticker is hier niet verplicht. de toevoeging op het kenteken wel.

Harald4118 (0), 14 jaar geleden

In België werkt dit anders.

De technische controle moet ergens het max. trekgewicht kunnen vinden. Staat dit ook niet vermeld op het gelijkvormigheidsattest ?

Normaal kleeft ergens in de auto een sticker met de max. gewichten. Als die niet zijn ingevuld, en ze zijn ook niet vermeld op het gelijkvormigheidsattest, zal je je moeten wenden tot Renault België. Die zal dan de sticker moeten aanbrengen. Neem hiervoor kontakt op met een dealer.

Het zou kunnen dat de variant voor personenvervoer niet is vrijgegeven voor het trekken van een aanhangwagen. Renault België kan je dit vertellen. In dat geval zal je op zoek moeten naar een andere bus.

Succes ermee.

NB : Het is dus aan te bevelen de trekgewichten te verifiëren voor montage trekhaak / aankoop voertuig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Master of stel zelf een nieuwe vraag.