Renault Scenic: tempertuurmeter probleem

Bouwjaar: 1999

Hallo, wie kan mij helpen?
Mijn scenic bj 1999 1.9D heeft problemen met de temp.meter, hij geeft niet een constante temp.aan. Bij het aanzetten van de aanjager van de kachel reageert de temp. meter dan gaat hij extra omhoog.Hij staat soms weltot het maximum.
De echte temp is niet te hoog want de vin slaat niet aan, deze doet het echter wel want als ik de airco aan zet dan gaat deze keurig aan. Zelf denk aan een massaprobleem of de temp.meter functioneerd niet goed misschien moet ik deze vervangen ? Wie helpt mij?? Ik moet n.l.dit weekend op vakantie.

Edwin2608

Geplaatst door Edwin2608 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

RDijkstra (0), 18 jaar geleden

Controleer of je temperatuursensor nog goed is met behulp van een multimeter.
Controleer de bedrading.
Controleer de temperatuurmeter in het dashboard.

Ps is je thermostaat nog wel goed? (als deze dicht blijf zitten heb je echt een groot probleem, wordt je kachel wel warm?

mvg. Reinder

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Meest waarschijnlijke is een slechter massaverbinding tussen accu en chassis en/of tussen chassis en motorblok. Als deze slecht is kan de temperatuurmeter inderdaad vreemd oplopen ! Verbindingen netjes schoonmaken (NIET schuren) en weer vastzetten en inspuiten tegen corossie. Sensoren en meters pas daarna controleren en of vervangen als massa ok is.

Edwin2608 (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor de tips maar waar vind ik de massaverbindingen??

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

In ieder geval bij de accu. De exacte locatie van de massa van motorblok naar chassis weet ik niet, ik vermoed wel dat het deze is die het probleem veroorzaakt. Even zoeken zou ik zeggen, het is wel een diesel zal wel vol zitten onder motorkap.

RDijkstra (0), 18 jaar geleden

Zit bij een scenic de accu niet onder de bijrijders stoel?

Snoof (0), 18 jaar geleden

heb ik ook gehad met mijn Peugeot, was gewoon een slechte massakabel en toen ik hem eraf wilde halen brak ie al af! ff goed opletten dus, ik weet zo ook niet waar de massakabel zit...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.