Renault Laguna 2001: tijdens lange rit inspuitings melding

Bouwjaar: 2001

tijdens een lange rit geeft de boordcomputer melding (er is een probleem met de motormanagment raadpleeg zosnel mogelijk een renault dealer) klant zegt ook dat dan het motor vermogen weg is maar hij blijft wel gewoon doorrijden . als er op een parkeerplaats gestopt is kaart eruit en erin probleem is dan weer opgelost
wie weet er iets. ps met uitlezen geen storing tezien
vr gr richard

richardkrekels

Geplaatst door richardkrekels PRO , lid sinds 18 jaar geleden

5 Reacties

Henk Nobach PRO, 16 jaar geleden

Als je met universele uitleesapparatuur geen foutcodes kunt vinden dan moet je naar de dealer; bij deze auto wordt een storing altijd opgeslagen.

Simon10906 PRO, 16 jaar geleden

Mocht er toch geen code en dus richting uitkomen bij de dealer, dan rest je om het systeem uit te lezen TIJDENS DE FOUT. Dan zit de code er vermoedelijk wel in. Het wil bij sommige systemen of voertuigen bij bepaalde foutcodes zo zijn dat de code alleen zichtbaar is als hij actief is.

jappie PRO, 16 jaar geleden

er kan een probleem zijn de turbo begrenzingklep die werkt denk niet goed hij slaat dan uit start je hem weer dan doet hij het weer maar boven teveel toeren slaat hij weer uit

alessio, 16 jaar geleden

het wegvallen van het motorvermogen doet de ECU om je motor te beschermen omdat er zich dan ergens in het motormanagement zich een ernstig defect bevindt volgens de computer. als je geen foutcodes krijgt dan zal je toch je wagen op een vermogenbank moeten zetten en dan een klein beetje belasten en zo dan aan de computer koppelen en wachten dan tot de fout dan optreedt. Nadeel is wel dat niet veel garages een vermogenbank hebben.

Simon10906 PRO, 16 jaar geleden

Richard, hoe ga je nu verder? Of hoe is het afgelopen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.