Renault Laguna: Tikken in de motor en stank in de auto

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG

Gisteren terug gereden van den haag naar amsterdam,toen we opeens een nare lucht in de auto kregen en er een waarshuwingslampje ging branden.
Gelijk aan de kant gezet en de motor uitgezet.
Intussen in het boekje gekeken en daarin werd vermeld dat het ging om de luchtverontreinigingslampje en er iets zou zijn met de inspuiting.
Volgens het boekje zou ik rustig moeten rijden en dat ik de dealer moest bellen.
Weer aangestart en dat ging moeizaam,wilde ik weer verder rijden maar kreeg na een paar minuten een nog vreselijker stank in de auto,(leek op rotte eieren lucht) en zetten de auto in een parkeervak.
Nu de ANWB gebeld en deze kwam al vrij snel met een sleepwagen en een monteur.
Deze hoorde tikken in de motor en concludeerde dat de krukkaslager stuk was en dat de motor maar vervangen moest worden bij de dealer.
Nu mijn vraag : is het mogelijk om dat gewoon door een monteur te laten doen,en zoja,wie weet er een goeie monteur die dit kan doen.
Ik kan mijn auto overal heen laten slepen.

Alvast erg bedankt

patriot

Geplaatst door patriot (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

skybolt (0), 14 jaar geleden

Lijkt mij meer een probleem met je katalysator ivm rotte eierenlucht en luchtverontreineging waarschuwing.
Ik zie niet in waarom een kapot krukaslager deze waarschuwingslampjes en lucht zou doen veroorzaken.
Had je tijdens dit gebeuren soms ook nog een hoge motor temperatuur of een laag smeeroliedruk lampje branden?
En wat bedoel je met moeilijk starten ,ging de motor moeilijk rond met mechanische bijgeluiden ,of had je het idee dat de motor gesmoord werd?

Iedere goede garage kan zo'n klus uitvoeren, je krijgt meestal een gereficeerd blok terug.

Rond bellen voor een prijsopgave kan nuttig zijn,maar let wel op goedkoop kan ook duurkoop worden, vaak moet er een hoop worden ingeleerd ( software) De buurman van een goede kennis die wel eens een klusje voor iemand doet in z'n schuurtje achter heeft dan net niet de goede spullen.

grtjs rob

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.