Renault Laguna: sissend tikkend geluid

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2dci g9t

Allen,

Naar aanleiding van onderstaande topic maak ik me wat zorgen over mijn auto.
http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Ik heb een automaat voor de duidelijkheid. Soms als ik op trek vanaf lage snelheden <50km/pu dan maakt de auto in het lage toerengebied een sissend tikkend geluid. Klinkt alsof je de kleppen hoort tikken in de auto met sissend geluid erbij. De auto heeft 285000 km gelopen. Het zit niet in de versnellingsbak, want geluid gaat excact gelijk met motortoerental. (door koppelomvormer loopt de motor andere toeren dan versnellingsbak) Het gebeurd niet vaak, en als het gebeurd dan meerdere keren achter elkaar. Heb het nu al een dikke week niet meer gehad. Heb het nog niet bij koude motor gehoord alleen bij warme motor, gebeurd niet op hoge snelheid.

De motor verbruikt geen olie, loopt mooi rond. De kat is wel gedeeltelijk stuk want die hoor je rammelen bij optrekken. Behalve onderhoud en krukaspoelie nooit wat vervangen aan de motor. Ik heb idee dat EGR soms niet goed werkt (auto schakeld soms hakkerig en rookt dan) Heb namelijk weleens gedacht dat EGR open zou blijven staan waardoor je door motorinlaat de luchtdruk hoort naar de motor, ik dacht eerst dat dat wellicht de oorzaak was, maar na het lezen van de topic vrees ik erger.

Nou heb ik veel verhalen gehoord over deze motor types met loslopende drijfsstangen en dergelijke.

Het probleem is dat het zo sporadisch voorkomt dat ik het nooit aan de dealer heb kunnen laten horen.

Wie heeft er een idee?

Safrane10698

Geplaatst door Safrane10698 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

Sebastiaan.

Laat je het hoofd niet op hol brengen door het lezen van mogelijke problemen in verschillende topics.
Niet ieder probleem is direct vergelijkbaar.

Wees aan de andere kant ook reëel, een auto / motor met 285000km op de klok heeft toch al knap,
gepresteerd, wat zijn je verwachtingen?

Een motor / auto met 285000km op de klok moet je gewoon blijven avonturen, tenzij de kosten uit de hand lopen,
dan wordt het tijd om afscheid te nemen.

[i]Ga maandag naar de huisarts en laat je allerlei medicijnen voorschrijven om dat je denkt een hartaanval te krijgen[/i]

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.