Renault Kangoo: Tikkende verstuiver

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: d55

Mijn kangoo heeft een tikkend geluid in de motor wat meet gaat met het toerental. Volgens de garage zou het een leggende (zijn term was pissende) verstuiver kunnen zijn en werd mij het advies gegeven reinigings middel in de diesel te gooien in de hoop dat de verstuiver het daardoor weer beter zou gaan doen. Nu is de tank bijna leeg en is het tikken de geluid er nog.
Mijn vraag is of het verwisselen van een verstuiver iets is wat je thuis in de garage kan doen of dat je hiervoor echt naar een garage moet.

Bij voorbaad dank

P.S. Heeft er toevallig iemand een workshopmanual voor een renault kangoo d55 uit 2002?

Der Müller

Geplaatst door Der Müller (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

sjaak r (0) PRO, 16 jaar geleden

Raar advies!!!!!!!! Als je een lekkende verstuiver hebt dan is de kans aanwezig dat de bovenkant van je zuiger gaat wegsmelten, zou hier toch wat aan gaan doen. Met een beetje goed gereedschap kan je het zelf wel doen.

Der Müller (0), 16 jaar geleden

Ik heb nog nooit een verstuiver verwisseld. Zou iemand me kunnen vertellen hoe dat moet?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.