Renault Trafic: Trafic start niet

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9DCI

Vandaag de Trafic gebruikt. Starte een beetje moeilijk (langer doorstarten) maar sloeg netjes aan en heb de hele dag gereden.
Na een stop bij een winkel wilde hij niet meer aanslaan. Hulp gehad van een "monteur" die in de buurt was. Met spuitbus starthulp is de bus gestart en liep zoals gewoonlijk netjes en rustig. Viel na 1 minuut weer uit en wil niet meer starten. nu blijft motormanagent lampje branden.
De monteur heeft gereset. Heeft bij het starten diesel bij de verstuivers (los en dan starten komt diesel uit) maar motor slaat niet aan. (wel met spuitbus starthulp maar blijft niet lopen)
Weet iemand waar te zoeken of is er een specialist in Almere waar ik terecht kan?

Jerry01

Geplaatst door Jerry01 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Trafic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Heino4267 (200), 9 jaar geleden

Opvoerpomp diesel vanuit de tank defect?

Jerry01 (0), 9 jaar geleden

Heino dank voor je reactie. Opvoerpomp lijkt ok. Geeft een goede straal als je op contact zet. Bij het filter en ook bij de rail

alfons262 (0) PRO, 9 jaar geleden

lektest op het retourgedeelte van de verstuivers uitvoeren,er zal er dan 1tje met overmatig lek bij zitten. mogelikheid 2 is dan asje in de brandstofpomp zelf is afgebroken waardoor er niet voldoende druk opgebouwd wordt.

Jerry01 (0), 9 jaar geleden

Vandaag de accu bevestigd en bus startte meteen. Liep normaal voor 15 seconden. Viel uit en wil niet meer starten. Rode check engine lampje brand nu.
De lektest gedaan op het retour gedeelte. Verstuiver1 lekt inderdaad behoorlijk. als 2,3 en 4 een centimeter hadden gevuld in het slangetje dan was 75cm slang op nr1 al vol.
(ik schrijf maar alles op om zo duidelijk mogelijk beeld te scheppen)
Wat mag ik hieruit concluderen? Verstuiver vervanen en probleem opgelost?

alfons262 (0) PRO, 9 jaar geleden

dat zou je nu kunnen conluderen ja.succes met demonteren vamn de verstuivers,het wil nog wel eens vastzitten.

Jerry01 (0), 9 jaar geleden

Probleem opgelost. Verstuiver laten vervangen.
Topic mag gesloten worden. Dank voor de reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Trafic of stel zelf een nieuwe vraag.