Renault Laguna: Trekken in het stuur, hoog brandstof verbruik, en weinig ver

Bouwjaar: 2001

Heb een Lagana Grand Tour 120 pk gekocht en heb daar een paar probleempjes mee,

Auto trekt flink naar rechts ondanks uitlijnen. Waarden bij uitlijnen zijn op nul gezet. Nu heb ik gehoord dat er stilaan vanuit Renault gezegd wordt dat door het gebruiiken van pneumatiche wielsleutels de 17 inch velgen krom getrokken kunnen worden en zelfs de fusekogels en de draagarm. Dit probleem was al bekend bij de 17 inch velgen, fusekogels en draagarmen van de Espace.

Auto heeft een fors brandstof verbruik van ongveer 1:13. Bij snelheid van 140 op de teller geeft ie een verbruik van tussen de 7,7 en 8,2 liter per 100 km. Is er iemand die een idee heeft? Als ik de auto vol tank zegt de boordcomputer dat ik z'on 900 km kan rijden op een tank. Lijkt me erg weinig voor 70 liter.

In zijn 5e en 6e versnelling accelereert de auto als een trage slak. Niet iets wat ik zou verwachten van een 120 pk turbodiesel. Mijn oude 100 pk megane break was vlotter. Bij het acceleren in zijn 5e komt de auto wel op de bv de 140 maar daar heeft ie wel even voor nodig. Heeft iemand een idee?

Heb de auto net en heeft 1 jaar top occasion. Kan volgens de garantie voorwaarden binnen 14 dagen omruilen voor een andere auto bij de dealer, mits van minimaal dezelfde waarde. Als ik nu al problemen met de auto heb vraag ik me af of ik er goed aan doe de auto te houden. Dealer kan de auto pas na de 14 dagen omruil garantie gebruiken voor onderzoek.

Grand Tour

Geplaatst door Grand Tour (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

ejnn (0), 18 jaar geleden

Het verbruik is volgens mij wel hoog voor een Diesel. Mijn auto verbruikt nog minder en het is een benzine.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Rij gewoon eens een tank leeg, aantal km noteren en bij dezelfde pomp weer volgooien. Laat dan nog eens weten wat het verbruik is want zo'n boordcomputer wil nog wel eens wat afwijken.

Grand Tour (0), 18 jaar geleden

Heb inmiddels een tank gevuld met diesel en kom op een verbruk van nog geen 1:13,5. Vandaag ook nog even gekeken naar het verbruik op de boordcomputer bij 120 km/per uur met flinke wind in de rug. Ik kom uit op 7,4 liter per 100km. Nu weet ik dat ik er niet helemaal kan vertrouwen maar komt wel heel dicht in de buurt van het daadwerkelijke verbruik

Walter11898 (0), 18 jaar geleden

Joop,
Ik wil je niet bangmaken, maar ik heb ongeveer hetzelfde probleem gehad zowat anderhalf jaar geleden. Bij mij trok hij altijd naar links, eerst dacht ik dat ik een platte band had. Bij een toevallige controle in de motorruimte zag ik dat er een vettig goedje op de alternator terecht was gekomen. Toen bleek de pomp van het servostuur lek te zijn, die gelukkig onder garantie vervangen is...

Wok (0), 18 jaar geleden

Joop, ik heb soortgelijke klachten gehad met eveneens een laguna dci 120pk uit 2001. Het hoge verbruik kan vele oorzaken hebben: turbo, intercooler, EGR-klep stuk. Afhankelijk van de kilometerstand wordt ook de motor inwendig vervuild door roetvorming (koolaanslag) waardoor de moter onjuist functioneert. Dit alles is te repareren, maar er moet gezegd worden dat de modellen uit 2001, 2002 en de eerste helft van 2003 vele mankementen vertoont. Dit is bekend bij Renault. Als je geen hoge reparatiekosten wilt dan adviseer ik je om de wagen in te ruilen of de bekende klachten goed na te laten kijken door je dealer.

Ook bekend zijn de problemen met de voortrein van de auto. Fuseekogels en draagarmen zijn al veel vaker vervangen bij deze modellen. Laat je dealer of een andere dealer of de ANWB er eens goed naar kijken.

Ronald10387 (0), 18 jaar geleden

Dag Joop,
Je zou eigenlijk moeten uitsluiten of het probleem in het motorvermogen zit of het rollend gedeelte (of beide)Het lijkt me dat bij een goede uitlijning kromme velgen, draagarmen etc vanzelf boven water komt. Zelf had ik bij m'n Laguna GT ook een trekkend stuur. Dit bleek bij uitlijnen te liggen aan een wringende achteras ( de gevulcaniseerde ophangpunten van de as waren versleten waardoor de auto als een 'krab' schuin over de weg gaat. Kost je vermogen en banden.

Grand Tour (0), 18 jaar geleden

Heb de auto weggebracht naar de dealer heeft zelf ook geconstateerd dat de auto flink trekt en veel brandstof verbruikt.

Inmiddels zijn de voor velgen gewisseld met achter en het trekken is volledig weg. Daarnaast zijn ook de rubbers van de achterophanging vervangen.

Het verbruikt is duidelijk afgenomen, Bij 120 is het verbruik ongveer 5.6 liter op de 100km. Al is dat bij 140km wel een stuk hoger met 7,3 liter per 100km wat volgens mij nog steed te hoog is? Heb ook in een andere laguna gereden en verbruikte ongveer 6,8 liter bij 100km. Vreemde is wel dat de verbruiksmeter erg straag is voordat die op het daadwerkelijke verbruik komt. Daarnaast is het zo dat bij het optrekken het verbruik wel erg omhoog schiet wat natuurlijk normaal is (21ltr). Maar in vergelijking met een andere Laguna (50.000km minder op de teller) die dit lang niet zo erg deed (11ltr).

Wellicht binnenkort maar eens een flesje reiniger kopen en bij de brandstof in doen.

Speerpunt (0), 18 jaar geleden

Bij mij is normaal verbruik 5,0, 5,3 op 100 bij 100 km/u. Bij mij trekte die naar rechts. Linkerband met rechts omgewisseld en nu trekt die naar links.......

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.