Renault Grand Scenic: Trekkracht en ECC

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 DCI

Ik rij met een renault grand scenic 1.9 dci met 130 pk en koppel 230 nM. Mijn caravan weegt 1200 kg. Als ik vlak rij met de caravan zijn de motorische prestaties prima maar de airco wordt uitgeschakeld. Ook in de berg is dit natuurlijk zo, maar de prestaties blijven goed. Het wordt alleen erg warm. De garage stelt steeds dat de airco als eerste uitvalt als er veel van de motor gevraagd wordt. Dit kan ik me in de bergen voorstellen maar op de vlakke weg moet deze auto het makkelijk kunnen trekken met airco.
Heeft iemand een idee waar ik het zoek moet.

Renault5691

Geplaatst door Renault5691 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Het is inderdaad gebruikelijk dat een motor-ecu de airco afschakeld als er vol vermogen wordt gevraagd.
Dan blijft de vraag over: wat is vol vermogen vragen? Kennelijk is dat bij jouw auto wat kritisch afgesteld.
Misschien is er een software-update beschikbaar, laat de dealer daar eens naar informeren.

Enige andere theoretische mogelijkheid die overblijft is dat de caravan te zwaar loopt, misschien als gevolg van slepende remmen of slechte wiellagers.
Is dat al eens gecontroleerd?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.