Renault Espace: Trillen schudden voorwielen

Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V

Heb al enige tijd een Espace 2.0 16V waar ik de laatste tijd steeds meer trillingen voel aan het stuur. Dacht eerst dat het puur versleten banden waren...heb namelijk ook alle remmen volledig uit elkaar gehad en gangbaar gemaakt..bleven ook een beetje plakken. Uitlijning is goed, banden vervangen en gebalanceerd. Vorig jaar stuurstangen vervangen..zat speling op. Alle ophanging is is in orde. De banden die ik vervangen heb vertoonden een vreemd slijtage patroon. Over de halve omtrek van de band omtrek was aan de binnenzijde de band gesleten...niet over de volle omtrek. Dit duid in mijn ogen op een on eenparig draaien. Ik zit te denken aan de bak. Ik heb begrepen dat er een losse "kom" (deel van de aandrijfas homok.as in het diff.) wel eens slijt. De banen slijten uit. Als de auto op de brug staat en beide aandrijfassen tov elkaar beweeg...lijkt het wat meer speling te hebben dan wat je zou verwachten. Is dit enkel dan deze kom uit het diff. of is het diff dan ook aan vervanging toe. Tips graag.

Roro

Geplaatst door Roro (0) PRO , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

timhoeks2 (0) PRO, 11 jaar geleden

tips:
gooi beide aandrijfashoezen los aan de wielzijde en controleer de homokineten. Daarna van de rechteraandrijfas de binnenste homokineet. als dit alles goed is kun je de linkeras demonteren en de kom goed controleren.
ik neem maar aan dat je bandenmaat links en rechts hetzelfde is he! en dat je geen slagje ofzo in je velg hebt.
en als het een espace van voor 1998 betreft beide binnenzte homokineten goed controleren. (maar die hebben geen kom, dus misschien overbodige uitspraak...)

Roro (0) PRO, 11 jaar geleden

Tim, bedankt voor je reactie. Espace is van 2002, type 3. Assen zijn goed aan wielzijde...hoor ook geen geknak bij draaien en sturen. Het viel mij op dat ik de korte as (bestuurderskant) radiaal wat kan bewegen bij het diff. Voelt alsof het diff. "ruimte" heeft. Als de kom vervangen moet worden moet ik dan de hele as vervangen of kan ik volstaan met enkel het homok. lager aan binnenzijde as? Meestal met slines op de as gestoken....Moet overigens binnenkort de koppeling vervangen...klappert wat met wegrijden...(210.000 + km's). Misschien dan maar gelijk de bak goed controleren.
Banden zijn nieuw..Michelin...verder ook geen speling op fusee kogels of spoorstangen.

Ramjod (0) PRO, 11 jaar geleden

Ten alle tijden de kom en de as vervangen want die twee delen zijn opelkaar ingesleten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.